Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Támogatják az agrárkart

Tizenkét alapító taggal alakult meg a minap a Magyar Tudományos Akadémián az Óvári Akadémikusok Klubja, melynek célja a kar fejlődésének segítése.
Az alakuló ülésen részt vett dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, illetve a mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi kar vezetése, dr. Schmidt Rezső dékán, dr. Szakál Pál és dr. Dóka Ottó dékánhelyettesek. Az összejövetelen a dékáni és rektori tájékoztató után konstruktív vita alakult ki az agrár-felsőoktatásról, a jövőbeni pályázati lehetőségekről és a kar aktuális helyzetéről.

Megszavazták az Óvári Akadémikusok Klubjának operatív személyzetét. Így a klub elnöke Dudits Dénes, tudományos titkára dr. Neményi Miklós, ügyvezető titkára Vér András lett. Egyhangú szavazással dr. Schmidt Jánost választották meg örökös tiszteletbeli elnöknek.

A Magyar Tudományos Akadémián alakult meg az Óvári Akadémikusok Klubja a minap.
A Magyar Tudományos Akadémián alakult meg az Óvári Akadémikusok Klubja a minap.


A klub célja, hogy segítse a mosonmagyaróvári kar fejlődését, az oktatás és a tudományos kutatás színvonalának emelését, a tudományos eredmények terjesztését. Támogatja továbbá a kar vezetését a stratégiai célok megvalósításában. Szakmai, tudományos segítséget nyújt a kar oktatóinak és kutatóinak a tudományos fokozat, illetve tudományos cím elérésében. Az óvári akadémikusok hozzájárulnak az intézmény érdekérvényesítő képességének javításához és fejlesztéséhez. Emellett a klub lehetőségeihez mérten támogatja a kar kétszáz éves jubileumára tervezett bicentenáriumi év színvonalas megrendezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres? Kattintson!

A munkaügyi hivatal mosonmagyaróvári kirendeltségének állásajánlatai. Tovább olvasom