Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Táltos és ami mögötte van

Furcsa társaság költözik idén ősszel a mosonmagyaróvári Fehér Lóba: kolomposok, kabócák, vaskakasok. Mindez a ˝két ló˝ – a Fehér és a Táltos – összefogásának köszönhető.

Horváthné Pákozdi Emese, a Táltos Családi Kör Közhasznú Egyesület elnöke azt mondja, sok utánajárás, szervezés kell ahhoz, hogy ilyen jól működhessen egyesületük.

– Civilként folyamatosan figyeljük a programokat. A jobb előadások házigazdáival, szervezőivel, társulataival pedig hosszabban is elbeszélgetek. Így gyarapszik évről évre az a lista, amelyen a meghívandók szerepelnek.

– A kedvenceket, mint a Kolompos együttest, akik október 17-én voltak vendégeink, többször visszahívjuk – ecseteli Dénes Vanda, aki elsősorban az egyesület pályázataiért felel.

– Minden évad elején szavazunk, kiket hozzunk el a Fehér Ló Közösségi Házba. Havonta megbeszéljük, hogy a következő családi vasárnapon milyen foglalkozást tartsunk.

Megtudtuk: a Kabóca Bábszínház vasárnapi bábos napján, amikor délelőtt 10 órakor csecsemőszínház, délután 16 órakor pedig a Farkasbarkas és rókakoma című gyermekszínház lesz látható, hurkapálcás és ujjbábokat varrhatnak a gyerekek. Hamarosan kiírják Zöldellő címmel százezer forint összértékű nyereményekkel kecsegtető rajzpályázatukat, jövő februárban pedig folytatódik SzülőNövelő előadás-sorozatuk is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molotov-koktélokat gyártott jánossomorjai otthonában

Bejelentés érkezett a jánossomorjai rendőrőrsre, miszerint egy helybéli férfi több Molotov-koktélt… Tovább olvasom