Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Takarítás a vízen - felhívás szemétszedére

A Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület idén is, immár évek óta tavaszi nagytakarítást végez az Öreg-Duna Kiliti-Cikolasziget közötti szakaszán.
Idén ez április 14-én lesz. Mivel a mosonmagyaróvári régió szerves része ez a páratlan természeti kincs, felkérnek minden magánszemélyt, iskolákat, egyesületet, pártot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Ezáltal nagyobb hatásfokkal lehet végrehajtani az említett szakasz vízen úszó, a parton, szigeteken megrekedő, a turisták, vízparton élők felelőtlenül eldobált flakonjainak, reklámtáskáinak és egyéb hulladékának összegyűjtését és elszállítását.

Különösen szükséges lenne az összefogás azért is, mert évről-évre növekszik ez a vízi szemetelés. Rendkívül káros ez a tendencia és a környezettudatos gondolkodás teljes hiányára utal. A fenti napon 8.30-kor lesz a találkozó a Dunakiliti Duzasztóműben lévő Vadvíz Kempingben. Védőkesztyűket és zsákokat a Városüzemeltető Kft. biztosít számunkra, a hulladék elszállítását pedig a Rekultív Kft. vállalta.

Szalonnát, hagymát mindenki hozzon magával, az lesz az ebéd, vacsorára pedig minden résztvevőt megvendégelnek egy magyaros bográcsgulyásra házikenyérrel.

A közös hulladékgyűjtés részleteiről az egyesület honlapján olvashatnak.

Jelentkezés, információ:
Bognár Árpád, elnök
tengri@kabelnet.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisi játék a Cselley házban

A Hansági Múzeum Egy kérdés egy felelet címmel játékot indít, melynek kérdései április hónapban a… Tovább olvasom