Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tájsebészet lista szerint

Lista készül az illegális hulladéklerakókról Mosonmagyaróváron. Közben három kamerát szereltek fel a szelektív gyűjtőszigetekhez.
Mosonmagyaróvár tisztítása éppen tegnap indult. A városháza listája tizenhét sürgősen kitakarítandó helyszínt tartalmaz a Malom-ági Lajtától a
Kiserdőig. A bevezető utak melletti erdősávok is adnak majd feladatot. A szemét összegyűjtése mellett a terület rendezése is szerepel a tervekben.

– Elkezdődtek a tavaszi nagytakarítás előkészületei. A tájsebészeti programra ötmillió forintot fordítunk, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. és huszonöt közmunkás bevonásával. Egyeztettünk a környékbeli települések vezetőivel s a közúttal is, hogy egy időben végezzük majd a tisztítást a közigazgatási határokig. Egy képekkel dokumentált lista készül az illegális lerakóhelyekről, melyek felszámolásra várnak – tudjuk meg Árvay István mosonmagyaróvári polgármestertől, aki kiemelte: a város belterülete is nagyon szemetes, ez ellen is tenni szeretnének.

Lesz mit összeszedni, sajnos ilyenek az emberek – panaszolja Csizmadia Kálmán, aki hatzsáknyi szemetet gyűjtött össze a Wittmann parkban.
Lesz mit összeszedni, sajnos ilyenek az emberek – panaszolja Csizmadia Kálmán, aki hatzsáknyi szemetet gyűjtött össze a Wittmann parkban.

– Sokan a szelektív gyűjtőhelyeket is illegális szemetelésre használják, például háztartási szemét vagy lom elhelyezésére. A városban három kamerát szereltünk fel, melyek helyét változtatni fogjuk. A polgárőrök, közterület-felügyelők segítségével szigorúbban lépünk fel azok ellen, akik nem szabályszerűen használják ezeket a szelektív lerakókat. Fényképpel, videóval dokumentáltan, akár nyomravezetői díjjal, a tettenérés nyilvánosságra hozatalával kellene példát statuálni. A jogi eszközöket is keressük, a szabálysértési eljárás kidolgozása folyamatban van – hangsúlyozta a városvezető.

Ugyanakkor emlékeztetett: a mosonmagyaróváriak tavasszal és ősszel válhatnak meg szervezetten a fölöslegessé vált lomoktól. A helyi lerakóban pedig tizenegyféle hulladékfajtát fogadnak. Árvay István ugyanakkor értetlenül áll az előtt, hogy a kék és barna gyűjtőedények alig felét igényelték eddig az ügyfelek. További újdonság, hogy az iskolai papírgyűjtés kiegészül az elektronikai cikkek begyűjtésével. A szemétszállítási vállalat pedig felajánlja a papír megvásárlását is.


Vélemények


A Wittmann parkban, az utak mellé több kuka kellene, így kevésbé lenne szemetes e zöldterület – vélekedik Hideg Karina és vele ért egyet Mátrai Adrián és Szajkó Gábor olvasónk is. Utóbbi szerint az a gond, hogy nehéz tetten érni, elkapni azokat, akik az illegális hulladékot lerakják. Pedig fontos lenne a büntetés. Hunyadi Henrietta pedig arról beszélt, hogy sok helyen lehangoló az erdősávok látványa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosonmagyaróvári vak hölgy csúnyán pórul járt élete első autójával

A Suzuki jobb küszöbének környékén annyira szétrohadt a karosszéria, hogy csavarhúzóval könnyedén lyukat lehetett fúrni ide. Tovább olvasom