Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Táblák segítik a kórházi eligazodást

Javában zajlik a bontás és már az építés is a Karolina Kórházban, ahol új sürgősségi osztályt alakítanak ki. Az intézmény több mint 400 milliós uniós támogatást kapott erre. A kivitelezés miatt számos változás történt a betegforgalomban.
Az átmeneti időszakban a sürgősségi betegellátó hely a rendelőintézet földszintjén mű- ködik. Ide reggel fél 7-től délután 4 óráig a rendelőintézet főbejáratán – volt SZTK-bejárat – át tudnak bejutni a betegek. Ezen időszakon kívül pedig a mentőállomással szembeni portán keresztül közelíthető meg.

A régi sürgősségi részleget bontják a szakemberek.
A régi sürgősségi részleget bontják a szakemberek.

Parkoló autók zavarják a mentőket

Jelenleg az ideiglenes mentő- beálló a rendelőintézet hátsó bejáratánál, a Kórház utca felől működik. Sajnos, az itt szabálytalanul parkoló autók gyakorta zavarják a mentők forgalmát.

A kivitelezés ideje alatt a rendelőintézet földszintjén lévő kartonozó folyamatosan működik, a diszpécser- és a betegirányító szolgálatot meg- erősítették, irányító táblákat helyeztek el. A tervek szerint két és fél hónapig lesz lezárva a főbejárat, a T épület földszinti folyosója az ebédlőnél és az F épület folyosója a röntgenorvosi szobától. Az építők a főbejárat melletti területet használják felvonulási területként.

Épül a sürgősségi

A bontási munkálatok mellett már az építkezés is elkezdődött. A szakemberek a leendő sürgősségi osztály belső falait kezdték építeni, illetve a légtechnikai rendszert telepíteni.
A megfelelő tájékoztatás érdekében a kórház munkatársai mindent megtesznek, továbbá a hátsó bejárat, ezenkívül a porta és a rendelőintézetben a kartonozó végig nyitva lesz, információkat ott lehet kérni. Minden további változást táblákon jelölnek az épületben.

Már elkezdődött az új osztály építése is.
Már elkezdődött az új osztály építése is.

CT-berendezést telepítenek

Az új sürgősségi osztály kialakításával a mosonmagyaróvári kórház is megfelel majd az előírt minimumfeltételeknek. A szükségleteknek megfelelő (úgynevezett triage rendszerű) sürgősségi osztályt alakítanak ki. A sürgősségi ellátás nélkülözhetetlen része a CT-diagnosztika harminc percen belül helyben történő elérhetősége, így a sürgősségi osztály megújulása mellett fontos változás, hogy 16 szeletes CT-berendezést telepítenek a röntgenosztályra.

A beruházás célja továbbá az egykapus sürgősségi belépési rendszer kiépítése. Eddig ugyanis az intézmény több pontján történt az ellátás. Leépítik a párhuzamosságokat is, így egy felelős orvos irányítja majd a beteget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ide-oda vándorolt a bitumen

Veszélyes hulladéknak minősülő bitument hozatott Ausztriából Magyarországra egy román állampolgár. Tovább olvasom