Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Tábla még nincs, de fizetni mégis kell

A sztráda kezelője szerint végzik a táblázást, ám ennek ellenére megbüntetik, akik bliccelésen érnek.
Az autópálya-rendelet múlt év végi, többszöri módosításával járó változtatásokat úgy tűnik, máig sem sikerült maradéktalanul teljesítenie a sztráda kezelőjének. A rendelet betartatására azonban az év első napja óta gondot fordítanak.

Mint ismeretes és a Kisalföld is több alkalommal beszámolt róla, az autópályadíjak idei emelésével együtt fizetőssé tették az M1-es hegyeshalmi határátkelő előtti néhány kilométeres szakaszát.
Ezzel együtt – többszöri módosítás és bizonytalanság után – díjmentes maradt az autópálya Mosonmagyaróvárt elkerülő szakasza a 86-os és a 15-ös számú főutak csomópontja között, a 159,1-től a 165,9-es kilométerszelvényig. Ezzel lehetővé vált, hogy a 15-ös számú főúton Szlovákia felől érkező teherforgalom továbbra is elkerülje Mosonmagyaróvárt.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a rendeletmódosítással egyidejűleg több fórumon is felhívta az autósok figyelmét arra, hogy az M1-es autópálya határ előtti szakaszán már számítani lehet matrica-ellenőrzésekre. Az időbeni, megfelelő kitáblázásra azonban már nem fektettek ekkora hangsúlyt.

A sztráda Győr felé vezető oldalán, az átkelőtől néhány száz méterre már tábla figyelmeztet a díjfizetésre, ám Hegyeshalom felé a sztrádára ráhajtókat semmi sem tájékoztatja erről. Winkler-Virág András, az autópálya-kezelő szóvivője lapunknak elmondta: tart a táblák kihelyezése. A rendeletmódosítás végleges formája csak az elmúlt év utolsó napjaiban született meg, a változást pedig nem tudják ilyen gyorsan követni. A megfelelő kitáblázást megnehezíti, hogy ez a szakasz korábban teljesen díjmentes volt, most pedig csak egy része lett fizetős. Ennek ellenére a határátkelő előtti néhány kilométeres szakaszon az esetenkénti ellenőrzésekkor nem fogadják el kifogásként a hiányzó táblákat, hiszen a szóvivő szerint időben, több fórumon is tájékoztattak a változásról. Mindemellett igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül pótolni a hiányosságokat. Amennyiben valakit bliccelésen érnek – akár az újonnan fizetőssé vált szakaszon is –, úgy első körben D1-es kategóriában 13.800 forintot kell fizetnie. Ám ha tizenöt napon belül nem egyenlíti ki a tulajdonos a pótdíjat, akkor 57.500 forintra is emelkedhet a bírság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 13. havi bért hitelből fizetik

Mosonmagyaróváron, Darnózselin és Máriakálnokon a helyi önkormányzat hitel felvételére kényszerül, e nélkül ugyanis január 16–ig nem tudnák kifizetni közalkalmazottaik 13. havi bérét. Növeli a terheket, hogy ettől az évtől az állományban lévő kismamák és nyugdíjasok is megkapják ezt az összeget. A falvakban ez a pedagógusokat és a helyi hivatalok dolgozóit érinti. Tovább olvasom