Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Szuperfegyver az utakon

Mosonmagyaróvár - Egy új 1300 köbcentiméteres Yamaha típusú motorkerékpárt kapott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a minap. Ezzel már fel tudják venni a „harcot" a városban és a környékén egyre inkább elszemtelenedő szabálytalankodó motorosokkal.
Egy új, nagy teljesítményű motorkerékpárral gazdagodott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányág járműparkja az elmúlt napokban. Az 1300 köbcentiméteres Yamaha a megkülönböztető jelzések és egyéb eszközök mellett még egy kamerával is rendelkezik, amivel akár menetközben is rögzíteni tudják a szabálysértéseket.

Gergó Gábor alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője szerint nagy szüksége volt a városban a rendőrségnek egy ilyen járműre. Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordult elő, hogy
egy-egy renitens motoros meghajlított rendszámtáblával vagy rendszám nélkül száguldozott és hajtott végre életveszélyes mutatványokat.

A rendőrség eddigi, jóval kisebb teljesítményű motorjával és autóval szinte lehetetlen volt utolérni ezeket a szabálytalankodókat. Az alezredes hangsúlyozta: a gyakorta rendszám nélkül közlekedő motorosok jobban tennék, ha visszaszerelnék járművükre a táblát és a továbbiakban így használnák, az új rendőrmotor elől elmenekülni ugyanis már nem sok esélyük van. A közlekedési osztály munkatársai – az időjárás függvényében – folyamatosan járőröznek a Yamahával a városban, illetve a környékén, és kiemelt figyelmet fordítanak a motorosokra.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed a talajvízszint, reped a templom

Kisbodak - „A hágai tárgyalás előtt azt kérték, írjuk össze a Duna elterléséből fakadó… Tovább olvasom