Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Szúnyogirtás akár szerdától a szigetközben

Amennyiben az időjárás engedi, szerdán elkezdődhet a szigetközi szúnyogok irtása.
Van, ahol még nem jelentenek bosszúságot, máshol meg délután már lehetetlen a szabadban tartózkodni a vérszívóktól. Sok panasz érkezett Lipótról, Dunaszigetről, Kisbodakról, s Dunakilitiről is. Ugyan a szigetközi települések véleménye megoszlott a vérszívóirtás időpontjáról, ma délután – ha kedvező lesz az időjárás, azaz nem lesz túl nagy szél és eső – felszáll a gép.

– Szerdán indul a légi permetezés, melyhez a Győri kistérségből Gönyű kivételével tizenkét település, a Mosonmagyaróvári kistérségben valamennyi szigetközi település Rajka és Bezenye kivételével kérte az irtást. Az önkormányzatok értesítették az érintett területeken a méhészeket. Huszonhét településen, mintegy hatezer hektáron végzik el az élősködők gyérítését a három nap alatt – tudatta Botos Gábor, a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetője.

3,5 millió forinttal támogatja a Magyar Turizmus Zrt. a szigetközi településeket a vérszívók irtásában (Kisalföld, 2012. június 28.). Számítások szerint a keret egy irtás 35 százalékát fedezi, a többit, a 65 százalék önerőt a településeknek kell biztosítaniuk. Így a munkaszervezet-vezető szerint idén várhatóan csak ez az egy támogatott irtás lesz majd.

Légi kémiai permetezést kértek, mert ez a biológiai irtás költségének mintegy fele. A Hanság és a Mosoni-sík települései nem kaptak állami segítséget. Botos Gábor elmondása szerint ők ugyanezen az áron igényelhették a permetezést. Egyelőre Várbalog és Újrónafő jelzett vissza, hogy ők nem igénylik ezt a szolgáltatást.

Olvasóink írták

  • 2. Hajni75 2012. július 12. 12:20
    „"Zöldszem", nagyon igazad van! Arról volt szó, ha az időjárás engedi, akkor száll fel a gép. Ennél biztosabban nem is jelezhették volna előre az esőt, ráadásul kiadós esőt ígértek. Most tényleg kipermeteztek egy csomó pénzt a semmibe. A szúnyogok meg megesznek bennünket, és még azt sem mondhatjuk, hogy nem volt irtás!”
  • 1. Zöldszem 2012. július 11. 21:00
    „Végre egy ígéret, amit betartanak. Kár, hogy szakad az eső és így nem ér semmit a gyérítés. Ennyi erővel két kézzel szórhatnánk a pénzt a tízemeletesek tetejéről, kb. annyi szunyogot találnánk el. Hiába, gazdagok és hülyék országa vagyunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösséget kovácsolunk a Lurkóvár Óvodában

Újabb öt évig Káléné Takács Erika vezeti a mosonmagyar-
óvári Lurkóvár Óvodát. A régi-új… Tovább olvasom