Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Szúnyogirtás a Szigetközben csütörtöktől

Szigetköz - Egyelőre úgy tűnik, nem kapnak állami segítséget a szúnyogirtáshoz a szigetközi önkormányzatok, így azt nagyrészt maguknak kell finanszírozniuk. A Mosoni-síkság több településén már elkezdték a napokban a permetezést, a Szigetközben csütörtök estétől kezdődnek a felszállások.

Napról-napra szaporodnak a vérszívók, a kistérség önkormányzatai már hetek óta tanakodnak a megoldáson: ki finanszírozza a mintegy tízmillió forintot felemésztő permetezést? Mivel most ideálisak a körülmények a permetezéshez, ezért sürget az idő.

A szigetközi települések ezért úgy döntöttek, maguk fedezik a permetezés költségeit. A Mosoni-sík településein már több helyen irtottak.

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás szervezésben Ásványráró, Bezenye, Darnózseli, Dunakiliti, Dunaremete, Dunasziget, Feketeerdő, Halászi, Hédervár, Kimle, Kisbodak, Lipót, Máriakálnok, Mecsér, Mosonmagyaróvár, Püski, Rajka, Abda, Dunaszeg, Dunaszentpál, Gönyű, Győrladamér, Győrújfalu, Győrzámoly, Kisbajcs, Kunsziget, Nagybajcs, Nagyszentjános, Öttevény, Vámosszabadi, Vének településeken az időjárás függvényében július 15-17-én a kora hajnali és az esti órákban lesz repülőgépes szúnyoggyérítés. Az alkalmazott szer Mosquitox ULV, méhekre mérsékelten veszélyes.

A permetezésnek szigorú feltételei vannak, csak 25 Celsius-fok és 5 m/s szélsebesség alatt végezhető a légi kiszórás. Fotó: Kisalföld-archívum
A permetezésnek szigorú feltételei vannak, csak 25 Celsius-fok és 5 m/s szélsebesség alatt végezhető a légi kiszórás. Fotó: Kisalföld-archívum

Olvasóink írták

 • 4. manci15 2009. július 29. 12:32
  „Én egyik napon sem találkoztam Ásványrárón szúnyogirtó géppel, pedig szerintem mindenki befizette a pénzt, amit az önkormányzat kért, sőt, akadtak, akik duplán fizettek, csak történjen már valami. Nem lehet kimenni az udvarra és a gyerekeket sem merjük kiengedni, mert megeszik a szúnyogok. Kit kell kikötni az ártérben egy fához, hogy történjen valami? Kérem aki tudja, írja meg és én mindent elkövetek, hogy néhány órát a "szabadban " töltsön. Köszi.”
 • 3. pellinger 2009. július 15. 11:50
  „A Mosquitox nevű szer Nem csak a méhekre mérgező, hanem más rovarokra és a gerincesekre, így az emberre is. A www.irtoszer.hu/Hun/Lap/.../Mosquitox-1ULV_Forte_MSDS.pdf oldalon érdemes elolvasni. Kötve hiszem, hogy a múltban kisebb lett volna a szúnyogok száma. Ez a szúnyogirtás mizéria elsősorban a szert gyártónak, másodsorban az idegenforgalomban érdekelteknek jó. A helyi lakosság, meg a helyi élővilág pedig majd nyeli a mérget. Mellesleg van olyan megoldás, ami abszolút biztonságos. Na de ez kit érdekel?”
 • 2. zopika02 2009. július 15. 11:35
  „Az is érdekes egyébként hogy 31 Önkormányzat nem tud összedobni 10000000 Ft - ot. Sokkal több pénzek mennek el másra. Végül is a szúnyogszezonnak vége lesz előbb utóbb, tessenek csak tovább egyeztetni és megoldódik a probléma magától..... Hahahaha”
 • 1. zopika02 2009. július 15. 11:28
  „Miért nem fordulnak a kistérség képviselőjéhez ? Elöl hátul doktorok csak beballagnak a parlamentbe bemondásra vesznek fel kis költségtérítést, és megsegítik a szúnyogirtás költségét ha ez nem lenne elég szól csak egy-két hasonszőrű kollégának. Ennyi az egész, miért kell ezt túlvariálni ? Még számla sem kell. Ja hogy azzal a választópolgárokat segítik ? Kevesebb maradna másra ? Nem hiszem...... Bruhahaha...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázból csak három-négy kecsege éri el az ivarérett kort

Szigetköz - A telepítés helyett az élőhelyek visszaállítása, a zavartalan szaporodás és… Tovább olvasom