Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szünetel az Eurovegas-per

A tulajdonjogi per tárgya egy mintegy 15 milliárd forintos üzletrész-átruházás.
Március elsejétől szünetel a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelében építeni tervezett Eurovegas kaszinókomplexum tulajdonjogi pere, amelynek tárgya egy mintegy 15 milliárd forintos üzletrész-átruházás - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivő bírája hétfőn az MTI-t.

Máté Kinga annyit közölt: az e hét szerdájára és csütörtökére kitűzött, Eurovegas-pernek nevezett polgári perben a felek az eljárás szünetelését kérték, ezért a tárgyalás elmarad.

A szóvivő pénteken még azt közölte: március 6-án és 7-én tárgyalják azt a "külföldi gazdasági társaságok között folyamatban lévő polgári pert", amelynek tárgya "48 millió euró üzletrészvételár megfizetése".

A Kisalföld január elején írt arról, hogy a Győri Törvényszék tavaly októberben azt javasolta a tervezett kaszinóvárosban érdekelt feleknek, kössenek perbeli egyezséget. Erről egyeztettek is a bíróságon az érintettek, megegyezés azonban nem született.

Tavaly nyári hír szerint az eladók - az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek - azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy megfizettessék üzletrésze vételárát. A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

Tavaly október elején az MTI érdeklődésére még azt közölték: a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillióba került az idei tél

Tovább olvasom