Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Szükség van a régi útvonalakra

A móvári autóbusz-pályaudvar áthelyezésével egyes vélemények szerint sérülnének a környékbeliek érdekei. Az érintett polgármesterek szerint meg kellene tartani a már kialakult közlekedési rendet, a változásokról pedig egyeztetni kell.
Áthelyezik a Hild térről
Mint arról lapunk szombati számában hírt adtunk: a mosonmagyaróvári autóbusz-pályaudvar az általános rendezési tervben foglaltakkal ellentétben nem a vasútállomás mellett, hanem a város másik végén épülő hipermarket mellett valósul meg. A Volán ezzel kapcsolatban elkészített hatástanulmánya szerint a változtatással az utazók érdekei nem sérülnek, sőt, javul a szolgáltatás színvonala. Egyes vélemények azonban ezzel szemben arról szólnak, hogy ez a megoldás nem logikus és mind a város, mind a kistérségi települések lakóinak érdekeit nagymértékben sértik. A környező településekről beutazóknak jelentős idő- és anyagi többletet jelent majd eljutni a vasútállomásra.

Csatlakozás, csatlakozás

Vincze Zoltán, Hegyeshalom polgármestere megérti a Volán döntését, hiszen az anyagi lehetőségei nem adottak ahhoz, hogy önerőből megépítse a pályaudvart, a most adódó lehetőséget pedig ki kellett használnia. A település első embere azzal azonban nem ért egyet, hogy az utazóknak ezentúl kétszer kell majd fizetniük azért, hogy eljussanak a vasútállomásra. A polgármester szeretné elérni, hogy a reggel, kora délután, illetve este közlekedő munkásjáratok mindegyike továbbra is a régi útvonalán közlekedjen.
Dr. Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere szerint a településről beutazóknak mind időben, mind anyagilag jelentős többletterhet jelent majd ez a változás. A falu vezetése azt szeretné elérni, hogy a Jánossomorjáról érkező buszok továbbra is a vasútállomás érintésével közlekedjenek.
A máriakálnoki önkormányzatot hivatalosan ez idáig még nem keresték meg az ügyben. Széles Sándor polgármester azt szeretné, ha a Volán továbbra is biztosítaná az eddig kialakult közlekedési rendet. Amennyiben ez felborul, és az utazók nem érik majd el a szükséges csatlakozásokat, az biztosan a lakók felháborodását váltja majd ki, és polgármesterként fel kell lépnie a máriakálnokiak érdekeinek képviseletében.
Dr. Ördög Vincéné kimlei polgármester szerint a falubelieknek fontos, hogy a járatok végigmenjenek a városon, beleértve a vasútállomást is. A Mosonszolnokon, Jánossomorján és Rajkán dolgozóknak fontos a megfelelő csatlakozás. A polgármester szerint a Volánnak egy lakossági fórumon kellene egyeztetnie ez ügyben a kimleiekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladásra szánták Lorenzót?

Kéthetes gyermekével továbbra is a mosonmagyaróvári kórház vendége Minka, a bolgár asszony. A nőt… Tovább olvasom