Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szövetség alakult az együttműködésért

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Tallós-Prohászka István Művészeti Egyesület civil szövetséget alapított a városban.
A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület megalakulása óta sokat tesz a helyi civil társadalom fejlesztése érdekében. Nagy Sándor elnök elmondta: az egyesület ezért szervezi meg minden évben a civil napot, átadja a Mecénás-díjat, valamint a Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület alapító tagszervezete is volt. A két szervezet között időközben megromlott a kapcsolat, ezért a kulturális egyesület arra törekedett, hogy egy új szövetséget alapítson.

Az együttműködés feltételei mára értek meg, így a közelmúltban a két tagszervezet – a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Tallós-Prohászka István Művészeti Egyesület – megtartotta az alakuló küldöttgyűlést. A szövetség elnökévé Nagy Sándort választották, az alelnök pedig Faddi Horváth Pál lett. A felügyelőbizottság elnöki posztját a társszervezet vezetője, Pintér Éva látja el. A szövetség jelenleg a bírósági bejegyzésre vár, ezt követően várnak minden helyi civil szervezetet, amelyek taggá szeretnének válni.

A szövetség első megmozdulásaként – a Huszár Gál Városi Könyvtárral közösen – könyvgyűjtési akciót szervez az erdélyi árvízkárosultak javára.Várnak bármilyen témájú és műfajú, elfogadható állapotú könyvet a kulturális egyesület Pacsirta utcai irodájában, a könyvtárban és a mosoni fiókkönyvtárban. Az összegyűjtött műveket a szervezők egy erdélyi magyar anyanyelvű település könyvtárának ajánlják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három év képviselői mérlege

Mosonmagyaróvár önkormányzata idei költségvetésében a Karolina Kórház fejlesztésére szánt keretből… Tovább olvasom