Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Szorosabb kapcsolatot az egyetemmel

A helyi egyetemi kar és a város kapcsolatának szorosabbra fűzése is szóba került a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén. Ugyancsak napirend előtt merültek fel a hulladékszállítással kapcsolatos aggályok.

Együttműködés: Fény az alagút végén

A napirendek előtt kért szót Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Az elnök a felszólalásában a helyi egyetemi kar és a város közti kapcsolat szorosabbra fűzését szorgalmazta.

„Alig két perc sétára van az egyetem a polgármesteri hivataltól, ennek ellenére nem kellően szoros a kapcsolat a város és az egyetem vezetése között" – hangsúlyozta.

Az elnök szerint a város közéletének javítása érdekében együtt kellene működniük. Ezért mutatta be tevékenységét a képviselő-testületnek az Óvári Gazdászok Szövetsége.

„Már látni egy kis fényt az alagút végén" – mondta Árvay István polgármester. Hozzátette: több elképzelés is született már arról, hogy közös projektek szülessenek az egyetemmel és bízik abban, hogy ennek kézzelfogható jelei is lesznek a közeljövőben.

Vita a hulladékgazdálkodásról

A hulladékgazdálkodási cég működésével kapcsolatban fejtette ki aggályait Kovács Tamás (MSZP) napirend előtt. A képviselő szerint a hulladékszállítás államosítása rossz irány, gondot okoz a lakosságnak és sérelmekkel jár. Emellett az illegális hulladéklerakások száma is nő.
Kovács Tamás hangoztatta: a hatósági díjak és a rezsicsökkentés miatt a cég működése már finanszírozhatatlan.

„Veszteséges a társaság, de még működőképes" – fogalmazott a képviselő.

„Nem szenved a lakosság" – hangsúlyozta válaszában Árvay István. A polgármester elmondta: csökkentett díjon emelt szintű szolgáltatást nyújt a társaság. A rezsicsökkentés mellett elindult ugyanis a házhoz érkező szelektív gyűjtés.

„Ugyanakkor a rendszer működtetése vet fel kérdéseket" – tette hozzá, ám mint mondta: nem kell temetni a hulladékgazdálkodást. A polgármester kiemelte: üzemi szinten nem termel veszteséget a társaság. A működtetésre átvett eszközök amortizációja miatt jelentkezik veszteség. Ennek pótlási költségét nem tudják kigazdálkodni a rezsicsökkentett díjon. Nyílt azonban egy pályázati lehetőség, amiből a társaság jó eséllyel kaphat támogatást vesztesége kompenzálására.

Holokauszt-emléknap – múltidézés

Pausits István (Fidesz) a holokauszt-emléknap kapcsán az emlékezés fontosságára figyelmeztetett. Beszélt a Mosonmagyaróváron felállított gettóról és a kistérségből elhurcolt zsidókról, akiknek alig tizede térhetett haza.

(A tanácskozás napirendi pontjairól lapunkban később beszámolunk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összejött Írisz álma: a vak hölgy megvásárolta élete első autóját! - fotók

Az első suzukis út az állatorvoshoz vezetett, míg az első nagyobb túrára a hétvégén kerülhet sor Győrbe. Tovább olvasom