Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Szórólapok a távhőszolgáltatásért

Mosonmagyaróvár - A lakásfelújítási program eredményei már jól érzékelhetőek: 10–15 százalékos hőmegtakarítást könyvelt el az elmúlt időszakban a mosonmagyaróvári távhőszolgáltató.
– A múlt péntektől befejeztük a hőszolgáltatást, ezt a meteorológiai előrejelzések indokolják, hiszen várhatóan tartós felmelegedésre számíthatunk. Csütörtöktől elkezdjük a karbantartási munkálatokat – tájékoztatott Mild Miklós, a Joule Kft. ügyvezetője, aki kiemelte: ha a lakosok saját rendszerükön elkezdik a karbantartást, figyeljenek arra, hogy a berendezések minél rövidebb ideig legyenek víz nélkül, mert ezzel elkerülhetők a későbbi korróziós hibák.

Megtudtuk: a városban egyre inkább észlelhető a nemrég elvégzett épületkorszerűsítések eredménye, hiszen ugyanakkora számú távfűtött létesítmény egyre kevesebb energiát fogyaszt. A lakások pedig akár egy-két havi fűtésszámlára valót is meg tudnak így évente takarítani. Az automatizált üzemeltetési rendszer követni tudja az épületek fűtési igényét.

Az elmúlt időszakhoz képest 10–15 százalékos hőmegtakarítás mutatkozik, de ha a globális felmelegedésből eredő csökkenést nézzük, ez az arány még magasabb, 20–25 százalék. Mild Miklós példaként említette a 2000-es évet, amikor a távhőszolgáltató mintegy négyezer fogyasztónál 227 ezer gigajoule-t használt el, míg ez 2007-ben ugyanennyi fogyasztónál 183 ezer gigajoule-ra csökkent. A szolgáltatás javulását jelzi, hogy egyharmadával csökkent a panaszok száma.

– Örvendetes az is, hogy amellett, hogy folytatódik a lakásfelújítási program, melynek eredményei már jelentkeztek, hosszú évek után bővül a távhőszolgáltató fogyasztói köre is. A városközponti társasházak építésével már idén 36 lakás lép be a hálózatba – emelte ki Mild Miklós. A bővüléssel gazdaságossá válhat a rendszer, a fajlagos költségek csökkenhetnek, de az infláció hatására fellépő átlagos díjemelkedés is mérséklődhet.

A város, a hőszolgáltató és a hőforrás (MESZ Kft.) a közelmúltban szerződést módosított. Közös érdekük vonzóvá tenni a távhőszolgáltatást, ennek érdekében szórólapokat juttatnak el a fogyasztókhoz. A szerződés egyik fontos pontja, hogy az újonnan csatlakozók számára finanszírozzák a hőellátó berendezések költségeit. A másik jelentős módosítás, hogy április elsejétől a MESZ a hőt lakossági gázáron biztosítja.


Döntenek az összevonásról


Amint arról már beszámoltunk, a gazdaságosság érdekében a Joule Kft. a közeljövőben beolvad a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-be. A végleges összevonásról a május 22-i képviselő-testületi ülésen döntenek.

Olvasóink írták

  • 2. rebell 2008. május 15. 08:03
    „A korszerűsített lakásoknál a szolgáltató a lépcsőház alapdíját a lakásokra osztja szét, ami burkolt áremelés, hiszen annak egészen más díja volt annak előtte mivel a melegvízszolgáltatást nem tartalmazta. Én már több fórumhoz is fordultam, de senkit nem érdekel hogy a tisztelt szolgáltató becsapja a fogyasztót. Így könnyűűű...........”
  • 1. közgazdász 2008. május 14. 08:33
    „Örvendetes dolgok vannak itt leírva, csak aztán a lakók számláján is legyen látható a csökkenés, anélkül, hogy télen meg kellene fagyni csontig feltekert radiátor mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentkezett a rendőrségen a lefotózott fiatal

Dunaszeg - A Győri Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes… Tovább olvasom