Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Szorobánból vizsgáztak

Kimlén a napokban tartották a XIII. területi versenyt és kyúvizsgát. A versenyen 71 diák mérte fel gyorsaságát és pontosságát, míg két felnőtt és 145 tanuló vizsgázott az ősi japán számolóeszköz használatából.
A gyerekek Nyúlról, Gönyűről, Győrből, Marcaltőről, Győrújbarátról és Kimléről érkeztek 1.-től a 9. évfolyamig. A megmérettetésen a diákok a fejszámolás mellett szorobánon adtak össze és vontak ki, gondolkodtató feladatokat kaptak, a nagyobbak egy-, illetve kétjegyű számmal osztottak és szoroztak. A versenyt évfolyamonként, a vizsgát nehézségi fokozatok szerint tartották. A felnőttek csak a vizsgán vehettek részt.

A verseny és vizsga után, míg a feladatokat javították, a gyerekek játszóházban, táncházban töltötték az idejüket. A víz világnapjához kapcsolódóan szép képeket is készítettek. Kipróbálhatták énektudásukat, illetve a számítógépes teremben az interaktív táblával ismerkedtek, a kicsik mesét néztek.

Az ősi japán számolóeszköz használatából Kimlén 145 diák vizsgázott.
Az ősi japán számolóeszköz használatából Kimlén 145 diák vizsgázott.


A vizsgán 80 százalék felett teljesítő versenyzők bejutottak az országos versenyre. Első díjjal jutalmazták a győri Wawra Mátét, a gönyűi Kastal Zalánt és Megyesi Dánielt, az ugyancsak gönyűi Pongrácz Krisztiánt, Kovács Bálintot, Kalcseff Adriennt, valamint a kimlei Kovács Annát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó célt szolgál, ezért támogatják a teniszpályát

Magánberuházásban épülő teniszpálya támogatásáról, a helyi utak állapotáról és a múzeum jövőjéről… Tovább olvasom