Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Szórakoztató tanórák interaktív táblával

Jánossomorja - Nemrégiben a jánossomorjai iskola a jövő technikáját jelentő interaktív táblával gazdagodott. Az oktatás megújításában szerepet játszó eszköz használatával most barátkoznak a pedagógusok és diákok.
A jánossomorjai Körzeti Általános Iskola a megyében az első tanintézmények között jutott hozzá ahhoz az interaktív táblához, mely videoprojektorral, notebookkal, hangosítással kiegészülve és a már korábban vásárolt eszközökkel, DVD- és videolejátszóval a tanórákat szórakoztatóbbá teheti. A multimédiás terem a tanítás mellett mozizásra is alkalmas lehet. A földrajz-, matematika-, de akár a testnevelésórákat is színesítő eszköz szoftverével most ismerkednek a pedagógusok. A multimédiás terem közel kétmillió forintból újult meg: az interaktív tábla mellett kicserélték bútorzatát és padlózatát. A beruházást részben alapítványi pénzekkel, részben önkormányzati segítséggel finanszírozták.

– Az idei tanévet iskolánkban 550 diák kezdte meg, míg tavaly a létszám 612 volt – világosít fel Bella Zsolt, az intézmény vezetője. Amint már korábban is beszámoltunk róla, az újrónafői Bocskai-tagiskola és a Karner-kisegítőiskola megszűnt. Az előbbi intézményben hét pedagógusnak és két technikai dolgozónak szűnt meg az állása. Újrónafőről idén harminckét diák iratkozott át Jánossomorjára, szállításukat iskolabusszal oldják meg. A hetvenkilenc pusztasomorjai és harminchat várbalogi diák a Volánbusz járatait használhatja, a bérletet az önkormányzat finanszírozza.

A tizennyolc személyes iskolabusz mellé nemrég vásárolt az önkormányzat egy újabb nyolcszemélyes buszt – tájékoztatott továbbá az igazgató, aki a beruházások közt felsorolta a központi épület tizenkétmilliós világítórendszer-cseréjét. Az alsó tagozatosok épületében hárommillió forintból kicserélték a teljes vezetékrendszert. A Klafszky-tagiskolában bútort vásároltak, valamint termeket alakítottak át a Karner-iskola diákjainak befogadására. Az iskola egy tornaterem építésére pályázik a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív tanácsnál: a kétszázmillió forintos beruházáshoz a tíz százalék önrészt a Karner épületének eladásából remélik – tájékoztatott továbbá az intézményvezető.

Mészely Réka
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb falfirkák a felújítás után

Mosonmagyaróvár - A közelmúltban fejeződött be a Flesch Károly Kulturális Központ falfirkáinak… Tovább olvasom