Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Szórakozásból rúgták halálra áldozatukat

Az elkövetők egyike még dicsekedett is vele, hogy milyen kegyetlenül szétrugdalta a nála sokkal gyengébb fizikumú férfit, aki végül a műtőasztalon halt meg a bántalmazástól.
Gyilkos cipők: Az egyik fiatalember ezzel a csatos lábbelivel rugdalta az áldozatot.
A rendőrség forró nyomon folytatott nyomozásának eredményeként elfogták és őrizetbe vették azt a két helyi fiatalembert, akik Mosonmagyaróváron, a nyílt utcán halálra rugdalták a 46 éves F. Ferenc rokkantnyugdíjast. A Lajta-parti város lakóinak felháborodását kiváltó esetről tegnap sajtótájékoztatón számolt be dr. Bánhalmi Zsolt alezredes, a megyei főkapitányság nyomozóosztályának vezetője és Kovács László alezredes, életvédelmi alosztályvezető. A rendőrségre szombaton este érkezett bejelentés a mosonmagyaróvári Karolina Kórházból, miszerint életmentő műtét közben meghalt egy férfi, akinek két bordája hosszirányban eltört és lépe szétrepedt. Az életvédelmi egység megindította a nyomozást. Vasárnap reggelre már szemtanút és más tanút is sikerült találniuk a rendőröknek. A későbbi áldozat az egyik búfelejtőből némi italozás és kártyázás után tartott hazafelé, amikor két kopaszra nyírt, nagydarab fiatalember megállította.

Pénzt kértek a férfitől, mire megmutatta a nála lévő 35 forintot, amit az egyik támadó kirúgott a kezéből, majd megütötte, amitől a gyenge fizikumú férfi a földre került. Ezt követően a két, emberi mivoltából kivetkőzött suhanc ütni-rúgni kezdte őt, az attak úgy tíz percig tarthatott. A jajveszékelésre egy lakó kikiabált a közeli házból, hogy hagyják abba, mert hívja a rendőrséget. Erre az egyik támadó még egy nagyot belerúgott a magatehetetlen emberbe és elszédelgett onnét barátjával.
A földön fekvő embert egy kutyát sétáltató férfi segítette fel és kísérte haza. Az áldozat annyit mondott neki: „...ötszáz forintot kértek... szétvertek a kölykök..." Ugyanennyit tudott csak mondani vele élő édesanyjának is, aki lefektette és megitatta a fiát. Amikor F. Ferenc eszméletét vesztve arccal a padlóra zuhant, anyja kihívta a mentőket.

Dicsekedtek tettükkel

A nyomozás során egy másik tanút is találtak a rendőrök, akinek az egyik diszkó előtt azzal dicsekedett két fiatal, hogy egy férfit milyen jól elintéztek. Ugyanakkor a rendőrök az egyik bűncselekmény ellenőrzésekor párhuzamos szálra bukkantak, abban az esetben az egyik diszkónál egy fiatalembertől agresszív férfiak vették el aranyláncát. Az általa adott személyleírások egyeztek a támadókról ismert korábbi személyleírásokkal. Mindezt az is megerősítette, aki megkapta a láncot.
A fiatalembereket megtalálták, akik a terhelő bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek. Eszerint a 16 éves T. Roland és a 18. életévét épphogy betöltő J. Tamás – mindketten foglalkozás nélküli mosonmagyaróvári lakosok – fejenként legalább fél liter pálinka elfogyasztása után diszkóba indultak, ám sehová nem engedték be őket. Lődörögtek a városban és mindenképpen pénzt akartak szerezni. Szerencsétlenségére ekkor akadtak össze F. Ferenccel.
A két fiatalt – akik ugyan büntetlen előéletűek, de különböző bűncselekmények miatt folyik ellenük eljárás – őrizetbe vették és indítványozták előzetes fogva tartásuk elrendelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hét Nepálban

Harsányi Levente, a mosonmagyaróvári Rotary Club elnöke a közelmúltban tért vissza Nepálból, ahol öt… Tovább olvasom