Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Szórakozásból rongáltak sírokat a tinédzserek

Megdöbbentő látvány fogadta az elhunyt szeretteik sírját meglátogatókat tegnap reggel Dunaszigeten a cikolaszigeti temetőben. Az éjszaka folyamán ismeretlenek a síremlékek többségén összetörték a vázákat és mécsestartókat.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya várja további sértettek jelentkezését személyesen vagy telefonon a 215-957-es számon.
A felháborodott hozzátartozók a polgármesteri hivatalban panaszolták el a szörnyű tettet, ahonnan aztán értesítették a rendőrséget. A délelőtt lefolytatott helyszíni szemlén kiderült, hogy összességében negyvenhárom síremléket rongáltak meg.

Az elkövetők a sírokat többségében kisebb mértékben rongálták meg, ám okoztak olyan kárt is, ami már bűncselekménynek számít.

Rongálók: A gyerekek negyvenhárom sírban tettek kárt.
Az azonnal megkezdett adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozók néhány óra alatt nyomára akadtak a rongálással gyanúsítható helybéli testvérpárnak.

A kilenc és tizenegy éves fiúk előző nap délután a Múmia című filmet nézték videón. A képernyőn látottak alapján született meg bennük a gondolat, hogy ők is kimennek a temetőbe egy kicsit „szórakozni".
Összetörtek több mécsestartót, vázát és egyéb dísztárgyakat, amivel mintegy 90 ezer forintos kárt okoztak. A rendőrség rongálás és kegyeletsértés miatt indított nyomozást az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kutyát a gazdája mellől lőtték le a kertben

A mosonmagyaróvári Reiner család hűséges kutyáját még vasárnap lőtte le valaki gazdája mellett az… Tovább olvasom