Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szomszédvita fajult lövöldözéssé Levélen

A 62 éves támadó engedély nélkül tartott sörétes puskájával háromszor tüzelt áldozatára. A lövések hiába voltak célzottak, csak egy talált, az áldozat könnyű sérüléseket szenvedett.

Előzetes szóváltást követően, engedély nélkül tartott sörétes fegyverével három lövést adott le szomszédjára egy 62 éves levéli férfi pénteken, nem sokkal 5 óra után.

A megyei rendőr-főkapitányság referense, Takács József százados tájékoztatása szerint az elsődleges információk alapján a sértett könnyű sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk a lövések hiába voltak célzottak, a három közül az egyik úgy találta el a sértett szemöldökét súrolva, hogy a lövedék gellert, szaknyelven gurulatot kapott.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság beosztottjai a gyanúsítottat a helyszínen elfogták és a kapitányságra előállították, majd a megyei főkapitányság munkatársai a 62 éves levéli gyanúsítottat őrizetbe vették és ellene emberölés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Kerestük az ügyben Papp Zoltán levéli polgármestert, aki éppen a hétvégi, nagyszabású traktortalálkozó szakmai napján vett részt - sok falubelivel együtt - péntek este. Itt értesült a lövöldözésről:

- Meg vagyok döbbenve. Az esetet hosszabb vita előzte meg, a két szomszéd közötti békétlenség nem ismeretlen számunkra, hiszen ezzel a jegyző is foglalkozott már. Sajnálatos viszont, hogy idáig fajult az ügy - osztotta meg véleményét a faluvezető, aki szerint sok utcabeli hallotta a lövést.

Papp Zoltán szerint az egyik körzeti rendőr is az utcában lakik, illetve a helyi védőnő, akik bekapcsolódtak a segítségnyújtásba.

Nyitóképünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Andreas és Markus cége nálunk is gyökeret vert

Tovább olvasom