Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szombaton rendezik a Ladikos Fesztivált Mecséren

Az ország egyik legnagyobb hagyományőrző népzenei fesztiválján a Csík zenekar is koncertet ad.
Szombaton rendezik meg az ország egyik legnagyobb hagyományőrző népzenei fesztiválját, a Ladikos Fesztivált a Győr-Moson-Sopron megyei Mecséren.

A rendezvény célja többek között a Kárpát-medencei magyarság, illetve a velük szorosan együtt élő etnikumok népzenei, táncos hagyományainak és szokásainak bemutatása a műfaj legnemesebb előadóinak közreműködésével. Az évek folyamán a Ladikos Fesztivál a szűkebb térség, a Szigetköz, de talán az egész megye egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált - áll a rendezvény beharangozójában.

Az igazi ladikos hangulatot a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, bor- és pálinkakóstolók teremtik meg, a programok azonban minden évben kiegészülnek szellemi táplálékokkal is - közölték a Mosoni-Duna partján fekvő szigetközi településen immáron kilencedik alkalommal megrendezett esemény szervezői.

Jelezték: a fesztivál ideje alatt a helyszínen lesz megtekinthető a nagy magyar polihisztor, Herman Ottó halálának 100. évfordulójára készült vándorkiállítás is. Emellett a programok között - a szokásos kirakodóvásár, sütés-főzés, folkkocsma és táncház mellett - interaktív polihisztor-játszóház is helyet kap.

A fesztivál programjában a helyi óvodások és iskolások tánccsoportja mellett a moldvai Somos Zenekar, a Ritka Magyar Folk Band, a Sopron Táncegyüttes, a Cserók Táncegyüttes, a horvát Kolo Slavuj, a Boka Színház fellépése éppúgy helyet kapott, mint a CHALABAN, a Téka együttes, a Vujcsics együttes, a Muzsikás, a Tükrös, valamint a Csík zenekar műsora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hédervári rendőr a hónap járőre

Tovább olvasom