Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szolgálaton kívüli rendőr ˝karjaiba szaladtak˝ a külföldiek

Vonaton és közúton igyekeztek az ország területét illegálisan elhagyni.
Vonaton és közúton igyekezett Magyarország területét illegálisan elhagyni az a nyolc külföldi állampolgár, akik közül négyet személyvonaton tartóztatott fel egy szolgálaton kívüli rendőr. Másik négy honfitársuk a mosonmagyaróvári és soproni határrendészek, valamint az osztrák rendőrök ˝hálóján˝ akadt fenn.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartottak közös akciót 2013. február 21-én. Délután három órakor az M1 autópályán Hegyeshalom térségében állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit. Két pakisztáni utasa humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát és továbbutazásuk feltételeit sem tudta hitelt érdemlően igazolni. Tiltott határátlépés kísérlete miatt indult velük szemben szabálysértési eljárás.

Még aznap este a megyei rendőr-főkapitányság egyik szolgálaton kívüli rendőre az Eurorégió személyvonaton négy külföldire lett figyelmes. A két pakisztáni és két indiai állampolgár csupán humanitárius tartózkodási engedéllyel tudták igazolni személyazonosságukat, illetve egyikük a Debreceni Befogadó Állomás által kiállított igazolást tudta felmutatni. Előállításukat követően a befogadó állomásra kerültek visszairányításra.

Pénteken reggel Sopronban a GYSEV pályaudvarról egy szír és egy marokkói férfit állítottak elő a soproni határrendészek. Kiderült, hogy ők is Debrecenből szöktek meg, a befogadó állomás lakói. Úti célként Ausztriát jelölték meg.

Szabálysértési eljárás megindítását kezdeményezte velük szemben a Soproni Rendőrkapitányság.

Olvasóink írták

 • 5. INVEKTUS 2013. február 24. 13:51
  „A magyar nyalt?:nyal és nyalni fog! Ez itt a hiba”
 • 4. Csetneky 2013. február 23. 23:59
  „Simán tovább kellene engedni őket. Tisztuljon az ország. A baj csak annyi, hogyha megfogják őket kinn, akkor visszaadják ide és a mi költségünkön kell hazaküldeni őket a szülőhazájukba.”
 • 3. oxana 2013. február 22. 15:18
  „Engedjék csak öket tovább, a sógorok örülni fognak nekik. Viccen kívül, a bebizonyítottan politikai menekültekkel szemben megértö vagyok, ha életük forog kockán, de nem az un. "gazdasági" menekültekkel. Akik azt hiszik, nyugaton minden szép és jó. A fene megette.”
 • 2. kivagyokén 2013. február 22. 12:54
  „Mi a fenének fogta el?! Rosszat tettek? Ha igen, oké. Ha nem, akkior minek? Mi etethetjük őket, jó sokáig. Mert a bürökrácia malmai lassan őrőlnek”
 • 1. acsali 2013. február 22. 10:34
  „Ha továbbengednénk őket, nem kellene az állampolgárok adóforintjából etetni, fuvarozni és elszállásolni a menekülőket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistérségnek idén 702 millió forint jut

702 millió forintos költségvetéssel számol 2013-ra a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás. Tovább olvasom