Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szokoli az új elnök

Az idén tizenöt éves Szigetközi Önkormányzatok Szövetségének tegnapi tisztújító közgyűlésén Szokoli Sándor dunakiliti polgármestert választották meg új elnöknek.
A közgyűlésen a huszonkét tagtelepülésből tizenhárman képviselték községüket. Zsoldos Ferenc, a jelölőbizottság vezetője elmondta: a tizenkét év után leköszönő Tamás Lőrincné utáni új elnök személyére két javaslat érkezett. Szokoli Sándor mellett Babos Attilát találták alkalmas vezetőnek a községek, utóbbi azonban nem vállalta az indulást. Juhász József levezető elnök ekkor Tóth Pétert javasolta, de ő sem vállalta a feladatot.

A közgyűlés így tizenegy szavazattal Szokoli Sándort választotta elnökévé, a két alelnök Tatai Zoltánné és Tamás Lőrincné lett, míg a vezetőségbe még Ekker Károly és Gerháth Zoltán került. A leköszönő elnök úgy fogalmazott: „Nagy dolog, hogy a SZÖSZ megmaradt, él, működik, küszködik." Szokoli Sándor szerint a vezetőség hamarosan megfogalmazza elképzeléseit, melyhez várja a tagok javaslatait. Emellett együttműködést sürgetett, valamint a még nem csatlakozó vagy korábban kilépett tagokat is szívesen látnák a szövetségben.

A közgyűlésen Tóth Tiborné dr. országgyűlési képviselő beszámolót tartott a Szigetköz-projekt menedzseléséről. Mint mondta, csalódott, mert bár az ügy érdekében írt levelét a megyebeli honatyák aláírták, de kapcsolatrendszerüket nem használták ki eléggé a térség érdekében. Szerinte az önkormányzatok pályázatait a Szigetközi Fejlesztési Tanácsban képviselőjüknek, Tóth Istvánnak és Babos Attilának kell képviselniük. Az oktatási ügyeket bírálta: úgy véli, Szőts Tibor szakértőt is be kellett volna vonni az iskolaátszervezések kidolgozásába, Turbók Arnold Bertalan MEPI-vezető tanulmánya nem volt elég széles körű, míg az érintett települések közötti megegyezés nem volt elég korrekt.

Cs. A.

A helyi vidékfejlesztési iroda címére két pályázat érkezett: az egyik mosonmagyaróvári központtal Botos Gábor vezetésével, míg a másik a SZÖSZ részéről Németh Edinát jelölve meg lehetséges irodavezetőnek. A térség önkormányzati és területfejlesztési koordinátora Varga Gizella lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagytakarítás a Szigetközben

Ezúttal az időjárás is kedvezett a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör által szervezett hétvégi szemétgyűjtési akciónak, aminek keretében a Kisalföld kampányához csatlakozva kitakarították a felső-szigetközi települések környékét. A gyűjtőhelyekről, a gyűjtőzsákokról és a kesztyűkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. gondoskodott. Tovább olvasom