Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Szociális téren lehet jövője a kistérségnek

„Reméljük, hogy a társulásnak nemcsak jelene és múltja, hanem jövője is van, főként a szociális területen” – hangsúlyozta a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Nagy István a társulás e havi találkozóján szerdán.
„A magyarok egészségügyi állapota romlik, ennek az ügynek nemzeti kérdéssé kell válnia. Az ország évente egy mosonmagyaróvárnyi emberrel csökken, 2050-re 9 millióra apadhat számunk" – hívta fel a figyelmet dr. Vermes Tamás, a Karolina Kórház főigazgató főorvosa, aki egy egészségnevelő és szemléletformáló program megszervezéséről beszélt a kistérségben. A projekthez – melybe civileket, háziorvosokat vonnának be – központi forrást pályázhatnak meg a települések.

Csiszár Péter, a Flesch kft. ügyvezetője a Futuráról elmondta, az üzemeltetést a kft. májusban veszi át, júliusban indul a próbaüzem, míg a létesítményt augusztus közepén adják át hivatalosan a nagyközönségnek.
A társulás tavalyi és idei költségvetéséről több napirend keretében is tárgyaltak. Botos Gábor munkaszervezet-vezető szerint költségeik több mint felét a szociális ágazatra fordítják, itt egyre több a feladat. A büdzséjük tizedét felújításokra költötték, így nemhogy megőrizték a korábban a várostól átvett vagyont, hanem gazdagították is azt. Pályázati forrást is sikerült a beruházások mellé rendelniük.

Az idei felújításokról szólva Szőke László (Hegyeshalom) elmondta: a betervezett felújítások indokoltak, a szükséges összeg rendelkezésre áll.
A munkaszervezet novemberre tervezett felülvizsgálatával kapcsolatosan Kovács Gábor (Lébény) arról érdeklődött, miért van erre szükség, ha a kistérségi társulás az év végétől megszűnik. Nagy István erre azt válaszolta, hogy a felülvizsgálat egyrészt a pályázatokhoz szükséges, másrészt a társulás megszűnéséig a meglévő rendszer követelményei szerint járnak el.
Miután a Hansági Múzeum vezetőjének megbízása hamarosan lejár, új pályázatot írtak ki az állásra.

A kistérségi társulás ennek az elbírálására létrehozott bizottságba Majthényi Tamást (Halászi) delegálja. Továbbá elhangzott: a kistérségbeli alkotók műveiből „Szigetköz színei" címmel augusztus 16-án nyílik kiállítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki többet ajánl, az előbb kap utat

Kétmilliós alapot hozott létre az önkormányzat a mezőgazdasági utak rendbetételére. Azokat a… Tovább olvasom