Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Szociális foglalkoztató: felmentették a vezetőt

Azonnali hatállyal felmentette állásából a Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztató vezetőjét az önkormányzat képviselő-testülete.
Még a múlt év végén, képviselői bejelentések nyomán rendeltek el célvizsgálatot a Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztatóban. A célvizsgálat munkaügyi, működtetési és gazdálkodási hiányosságokat tárt fel, ezért – a szociális bizottság jóváhagyásával – általános revizori ellenőrzésre került sor.

Szentkuti Károly alpolgármester elmondta: a teljes vizsgálat eredményének ismeretében, az intézmény vezetőjével egyeztetve a szociális bizottság megtárgyalta az ügyet és egyhangúlag javasolta a polgármesternek, hogy indítson fegyelmi eljárást a foglalkoztató vezetőjével szemben. Stipkovits Pál ezt a decemberi ülésen terjesztette a testület elé, amely többséggel jóváhagyta az indítványt. A képviselők döntése alapján egy vizsgálóbiztost jelöltek ki, aki átnézte a dokumentumokat, tárgyalt az érintettekkel, majd javaslatot tett az önkormányzatnak a szükséges lépésekre.

A fegyelmi biztos tájékoztatóját legutóbbi ülésén zárt ajtók mögött hallgatta meg a testület. A vizsgálat megállapította, hogy a korábban feltárt problémák helytállóak. A fegyelmi vizsgálat eredményének ismeretében a képviselők döntő többséggel úgy határoztak, azonnali hatállyal felmentik állásából az intézmény vezetőjét. Az érintett a döntés ellen jogorvoslattal élhet, majd ezt követően válik jogerőssé a határozat.
A helyettesítési rendszer alapján ideiglenesen a gazdasági igazgató látja el az intézményvezetői feladatokat. A foglalkoztató működését lényegesen nem befolyásolta a fegyelmi eljárás. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a jogi eljárás lezárásáig, majd az új intézményvezető pályázat útján történő kiválasztásáig megbízott vezetővel működtesse a foglalkoztatót. Az alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat fontosnak és szükségesnek tartja a szociális foglalkoztatót, éppen ezért hosszú távon kívánja működtetni. A fegyelmi eljárás nem az intézmény működésével, hanem a vezetőjével volt kapcsolatos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A '''vármegye'' iparosai

Második alkalommal adták át a hétvégi mosonmagyaróvári iparosbálon „Az év iparosa”,… Tovább olvasom