Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szociális foglalkoztató: a kistérség településeire is számítanak

Az elmúlt nehéz évek után stabilabbnak látszik a mosonmagyaróvári szociális foglalkoztató gazdasági helyzete.

A Mosonmagyaróvári Kistérségi Társulás településeinek is bemutatkozott a társaság a tanács legutóbbi ülésén. Mosonmagyaróvár Mészely Réka Amint már többször beszámoltunk, a mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. nehéz helyzetbe került az állami támogatás 2007-es megvonása után.

A társaság elmúlt éveiről, jelen helyzetéről és jövőjéről kérdeztük Sallai László ügyvezető igazgatót. – Valóban mélyen érintette a dotáció megvonása a foglalkoztató gazdasági helyzetét. Mivel a társaság megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztat, nehéz volt a versenyszférában érvényesülni, a kiadásokat, béreket állami támogatás nélkül finanszírozni.

Igyekeztünk minél több bérmunkát megszerezni, bevételeinket növelni, a kft.-t ismertté tenni. Fontos feladat volt saját gyártású termékeinket – ágyneműk, takarók, törülközők, konyharuhák, abroszok, egyéb textiltermékek – megismertetni a lakossággal, a város intézményeivel, vendéglátóegységeivel – kezdi beszélgetésünket a társaság vezetője.
Kifejtette: az alkalmazottjaik munkahelyük megtartása érdekében kitartóan, fokozott figyelemmel, szorgalommal végezték munkájukat, mellette elfogadva a válsághelyzetben tett intézkedések negatív hatását. 2009-ben sikerült akkreditációt szerezni, így rehabilitációs tanúsítvánnyal rendelkezik a kft., melyet 2012-ben kell megújítani.

– A jelenlegi állami támogatás sajnos nagymértékben elmarad a 2007 előtti összegtől, de ennek megszerzése jelentette, hogy fennmaradhat a társaság és rövidebb, hosszabb terveket, fejlesztéseket kezdeményezhet. Hozzájárult céljaink megvalósításához a Mosonmagyaróvár város vezetőségétől kapott támogatás, az empatikus hozzáállás.

Minden segítséget megkaptunk a képviselő-testülettől, illetve az önkormányzat által működtetett gazdasági társaságoktól, intézményektől – szögezte le Sallai László. Elmondása szerint a korábbi és a jelenlegi városvezetésnek, megrendelőiknek, munkavállalóiknak köszönhetően gazdasági helyzetük stabilabb lett.

Új partnercégeket sikerült szerezni, bővítették bérmunkáik számát, rendszeres kapcsolatban állnak a város intézményeivel, akik termékeiket egyre gyakrabban vásárolják. Több megrendelést kapnak vendéglátóegységektől. A lakosság is megismerte termékeiket, melyek olcsók és jó minőségűek. Áruik megvásárolhatóak a szociális foglalkoztató boltjában, ami Mosonmagyaróváron, a Szent István kir. u. 109. szám alatt található.

– Kiemelten kezeljük a társaság megismertetését a kistérségi településekkel. Egyeztetve Kovács Gábor lébényi polgármesterrel, mint a kistérségi társulás szociális bizottsága elnökével, tájékoztatót küldtünk a településekre, ismertetve tevékenységünket, feladatunkat.

Szeretnénk elérni, hogy az önkormányzatok által fenntartott intézmények, társaságok tőlünk vásároljanak, megrendeléseikkel segítve az esélyegyenlőség megteremtését.

Elmondhatjuk, hogy a környező falvakból már többen rendszeres vásárlók és ők is népszerűsítik a társaságot – hangsúlyozta a vezető. Hozzáfűzte: a tavalyi évre vonatkozóan pozitív eredményeket értek el, bizakodva tekintenek a jövőbe.

Megtesznek mindent annak érdekében, hogy a foglalkoztató feladatát ellátva segítse az esélyegyenlőség megteremtését, dolgozóik boldogulását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antik bútorokat foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalomnál

Csaknem hárommillió forint értékű antik bútorokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal… Tovább olvasom