Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Szívügyük a község fejlesztése

A Kisbodaki Baráti Kört tizennyolc, a faluért tenni akaró kisbodaki polgár alapította 1998 márciusában. Jelenleg harminc taggal működik.
– Alapvetésünket talán az alapszabályunkból kiragadott idézet fejezi ki legjobban. „Az egyesület célja: Kisbodak község és más települések azon lakóinak összefogása, akik szívügyüknek tekintik Kisbodak község társadalmi, kulturális fejlesztését, hagyományainak, népszokásainak megőrzését, ápolását, a község környezetvédelmét, hosszú távú fejlesztését – mindennemű politikai párttól és tevékenységtől függetlenül" – hangsúlyozza Timár Gábor egyesületi elnök.

Az alapszabály szavainak nyomán igyekeznek építeni, szépíteni Kisbodakot.

– Közterületeinken fásítunk, virágosítunk, parkot rendezünk. A Föld napjához kapcsolódóan minden évben csapatba szerveződve mentesítjük környezetünket a hulladékoktól. A tájba illő pihenőhelyet alakítottunk ki a Duna kisbodaki mellékágrendszerében található Szent Kristóf hídnál. A falu parkjában a szabadtéri közösségi programok lebonyolítását segítő, esztétikus zenepavilont építettünk. Önkéntes munkánkkal segítettük az új közösségi ház építését, nyertes pályázatunkkal pedig a régi harangláb hű másának a megalkotását. Felújítottuk a római katolikus temető kerítését. Közreműködünk a falunapi rendezvények lebonyolításában, különféle szabadidős programokat szervezünk nemcsak tagjaink, hanem a falu többi lakója számára is – sorolja a civil szervezet vezetője.

Törekvésük, hogy a Kisbodaki Baráti Kör az együtt gondolkodó, a közösségért önzetlenül tenni akaró emberek olyan közössége legyen, ahol a munka mellett a vidám kikapcsolódás is helyet kaphat. Szeretnék, ha alkotó tevékenységükkel élhető települést, barátságos környezetet varázsolnának a Kisbodakon lakók és az ide látogatók számára egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidak generációk között Kisbodakon

A helyi önkormányzat idén harmadik alkalommal rendezte meg a kisbodaki rajz- és élménytábort. Tovább olvasom