Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Szirénapróba lesz Mosonmagyaróváron

A riasztó eszköz éves ellenőrzése riasztási gyakorlatával május 16-án lesz, melynek során 2 perces sziréna jelzés lesz hallható.

Időpontja: 2013. május 16. 9.00 órától

Helyszíne: Mosonmagyaróvár

A lakosság biztonsága érdekében a gyakoroltatása fontos szempontja a katasztrófavédelmi igazgatóságnak, valamint hogy megismertessük a lakossággal a polgári védelmi szirénajelzéseket, egyben ellenőrzése is a figyelmeztető- és riasztórendszer működőképességének. A rendszer alkalmas arra, hogy valós veszélyhelyzetre ezzel hívják fel a lakosság figyelmét.

A riasztó eszközök hangos próbája lehetőséget biztosít a település oktatási intézményeiben a tanuló diákok védelmi felkészítésére, egy kiürítési gyakorlat keretében.

Továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét az állatok elzárására, a riasztópróba alatt megijedhetnek.

A sziréna megszólalásával kapcsolatos lakossági félreértések elkerülése érdekében kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az érintett lakosság tájékoztatása biztosítva legyen.

Olvasóink írták

  • 1. Japo 2013. május 16. 06:43
    „tegnap már lepróbálták,hogy ma sikerüljön a próba. Ausztriában minden szombaton lepróbálják az összeset. Én inkább arra lennék kíváncsi,hogy a lakosság tudja-e,és tájékoztatva van-e arról,hol vannak a légópincék Mosonmagyaróváron. Minden gyárhoz tartoztak ilyen pincék vegyvédelmi ruhákkal,konzervekkel felszerelve. Minimum havonta egyszer ellenőrizni kellett őket, a privatizáció hevében ezek is magánkézbe kerültek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tartanak nyitva a boltok a Magyar utcán

Tovább olvasom