Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Színjátszók találkoztak

Hét társulat tizenkilenc produkcióval mutatkozott be a napokban a Flesch-központban az idén huszonöt éves Moson Megye Színjátszó Találkozón.
A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a minap rendezte meg a jubileumi, XXV. Moson Megye Színjátszó Találkozót a Flesch-központban. A program egy rendezvénytörténeti kiállítás megnyitásával indult, melyen dokumentumokkal idézték meg a színjátszó-találkozó negyed évszázadát. Ezt követően a mosonmagyaróvári G-Team Színjátszó Csoport mutatta be Formanek Csaba Lili és Lara című drámáját Major Tamás rendezésében.

Az elmúlt 25 év alatt a színjátszóesemény a Kárpát-medencei magyar anyanyelvű amatőr színészek találkozójává nőtte ki magát. Idén Magyarországon kívül Szlovákiából, Szerbiából és Szlovéniából jelentkezett hét csoport. A programba beválogatott 19 produkció reprezentálja a Kárpát-medencei színjátszást. Egymás után mutatkoztak be a gyermek-, diák- és felnőttcsoportok.

Kovalszky Márk és Paulik Barbara a mosonmagyaróvári G-Team Színjátszó Csoport tagjaiként szerepeltek a találkozón.
Kovalszky Márk és Paulik Barbara a mosonmagyaróvári G-Team Színjátszó Csoport tagjaiként szerepeltek a találkozón.

A Moson Megye Színjátszó Találkozó fődíjait három csoport vehette át: a dunaszerdahelyi (Szlovákia) Fókusz Diákszínpad, a pécsi OFF-Színkör és a kecskeméti Katona-Kamra Társulata. Arany minősítést kapott a pécsi OFF-Színkör, a győri Arrabona Diákszínpad, a kecskeméti Katona-Kamra Társulata és a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad. Ezüst minősítést kapott a mosonmagyaróvári G-Team Színjátszó Csoport, a hajdújárási CsillagÁszok, a győri GO-K-ART színjátszó csoport és a pápakovácsi Szó és Kép Színpad. Bronz minősítést kapott a Károlyházi Kabaré Társulat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeznék a régi rádióállomás területét

Hosszú ideje várat magára a művelődési ház mögötti területének rendezése. 1998-ban készült részletes… Tovább olvasom