Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Színjátszók seregszemléje

A legutóbbi hétvégén Mosonmagyaróváron éppen tucatszor rendezték meg a Moson Megyei Nemzetközi Színjátszó Találkozót. A kétnapos rendezvényen végül 17 csoport 18 produkcióját válogatták be a programba.
(illusztráció)
Nagy Sándor, a szervező kulturális egyesület elnöke elmondta: a csoportok munkáját szakmai zsűri segítette, melynek elnöke Nyári Arnold rendező (Budapest) volt, tagjai pedig Bárány Zsolt (Győr) és Pardavi Tiborné (Mosonmagyaróvár) rendezők. Pódium- és nagyszínházi előadásokat egyaránt láthatott a szakmai közönség.
A vasárnap délután véget ért bemutatók alapján a legjobb rendezés díját a Körmendi Alternatív Színjátszó Társaság vehette át, a legjobb férfi főszereplő díját Bakucz András, a Ferrum Színházi Társulás (Szombathely) tagja kapta, a legjobb női főszereplő Szűcs Veronika a felvidéki Nyárasd Tekergők nevű színjátszó csoportjának képviselőjeként. A legjobb férfi mellékszereplő díját a körmendi Rajner Tibornak ítélte a zsűri, a legjobb női mellékszereplő Ánosi Márta, a Fészek Színház (Agárd) tagja lett. A legjobb dramatizálásért a Ferrum kapott díjat, a legjobb díszlet díját a Tekergők képviselője vehette át, a legjobb jelmeze az Éjfél Alternatív Színházi Egyesületnek (Gödöllő) volt, míg a legjobb térszervezésért a Vécsey Színpad (Budapest) kapott elismerést. A legnívósabb csoportmunkáért a nyárasdi Tekergők csoport vehetett át díjat.
A zsűri elnöke értékelésében hangsúlyozta: nehéz volt a szakemberek dolga, hiszen nagyon eltérő értékeket kellett összehasonlítani. Jelen volt falusi színjátszó csoport és városi félprofi társulat egyaránt. Az eltérő körülmények látszottak néhány előadáson, s az a szándék is, hogy a rendezők leleménnyel, színészi játékkal próbálták meg ellensúlyozni az eltérő feltételeket. Végeredményben ez sikerült, s színházat láthatott a közönség, hisz virul a színjátszómozgalom a változó társadalmi feltételek mellett is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázmillióan szenvednek tőle

Május 7. az asztma világnapja. Mosonmagyaróváron egész napos, témához kapcsolódó programok várják az… Tovább olvasom