Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Színesfémtolvajok a kiállításon

Mosonmagyaróvár - Gyerekek törtek be és fosztottak ki egy időszaki tárlatot, ahol különféle régi csaptelepeket és szerelvényeket állítottak ki. A zsákmányt színesfémhulladékként akarták eladni.

Bejelentés érkezett a minap délután a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy a Mofém-kultúrházban gyanús mozgást tapasztaltak. Az épület tetőterében egy időszaki tárlaton különféle régi – rézből és alumíniumból készült – csaptelepeket, szerelvényeket és egyéb eszközöket állítottak ki. A bejelentés szerint a szemtanúk itt látták a gyanús mozgást.

A percek alatt kiérkező járőrök a kultúrház parkolójában elfogtak négy fiatalkorú és egy gyermekkorú fiút. Az elszámoltatásuk során egyikük autójának(!) csomagtartójából előkerült mintegy százötven darab réz-, illetve alumíniumszerelvény és csaptelep. A fiatal színesfémtolvajokat előállították és kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták: a tetőtéri kiállítás anyagát nézték ki maguknak zsákmánynak, az ablakon bemászva egy sporttáskába szedték össze a holmit, majd leeresztették az épület előtt várakozó társuknak. A táskát kétszer töltötték meg, mire összeszedték a tárlatot. Elmondásuk szerint a zsákmányt színesfémhulladék-átvevő helyen akarták értékesíteni.

A 14 éves Ny. A., a 15 éves L. D., Ny. R. és Ny. G. ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétségének gyanújával indult eljárás. Az ügy ötödik szereplője 13 éves életkora miatt csak tanúként szerepelhet az ügyben.  

Olvasóink írták

  • 2. Gabi 2007. december 10. 13:32
    „Ezek szerint arrafelé is kezdődnek ezek a problémák. Mi ismerjük ezt Miskolc, Ózd és sajnos már Eger környékén is. A dolgozni nem annyira szerető, mint inkább megélhetési bűnözést folytató, aztán pénzét italra,cigire költő réteg, akik megkeserítik az emberek életét betörésekkel, agresszióval, fenyegetőzésekkel. Sokan költöznek emiatt a Dunántúlra ( mi is ezt fontolgatjuk), de úgy látom , lehet, hogy hamarosan nem lesz már hova menekülni előlük. ( Érdemes megnézni az iwiw-en: Rostás Lajos LALA, PEDRO, SZIPPÓS,BOXÓS adatlapját).”
  • 1. Timi 2007. december 06. 09:05
    „Hát igen! Nem lehet elég korán kezdni! Nem ismerem a fiúkat, de a monogrammokból nem nehéz kikombinálni, hogy a négyből háromnak mi lehet a vezetékneve. Hiába, a vér nem válik vízzé!!
    Gratulálok!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárd forint a tét

Mosonmagyaróvár - December közepétől nyújthatja be a Mosoni-Duna és Szigetköz rehabilitációs… Tovább olvasom