Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Színes őszi levelek: levéli napok 2012

Az évek óta hagyománnyá vált "Színes őszi levelek" nevet viselő levéli napok kulturális programsorozat idén október 4-től 24-ig nyújt minden nap változatos programokat az érdeklődőknek.
A programsorozat október negyedikén kezdődött a  felújított Községháza és „nagy" Iskola ünnepélyes átadásával, és a hagyományokhoz híven október 24-ig szinte minden nap izgalmas, szórakoztató programot nyújt majd az érdeklődőknek. A levéli napok teljes programja:

Október 5., péntek

10.00 Rendhagyó irodalomóra

Megemlékezés az Aradi Vértanúkról - a „nagy" iskola aulájában
Előadó: Sike Csaba történelemtanár

Október 6., szombat

9.00-17.00 Turkáló a Sváb Házban
Bárki válogathat a Levél Barátainak Egyesülete által gyűjtött ruhákból!

Október 10., szerda

18.00 London 2012 – az Olimpia testközelből

Fényképekkel illusztrált beszélgetés Sastin Mariannával, községünk díszpolgárával és immár kétszeres birkózó olimpikonjával és férjével Wöller Ákossal, a magyar női birkózó válogatott edzőjével a Kultúrházban. Elmesélik olimpiai élményeiket, beszélnek a versenyről, további terveikről, a női birkózás jelenlegi és jövőbeni helyzetéről és mindenről, ami a hallgatóságot érdekli.

Október 13., szombat

VIII. Civil nap
Házigazda idén: Levéli Települési Gyermekönkormányzat

10.00 Bábú kavalkád - szalmabábúk kihelyezése a Fő utca különböző pontjain. 14.00 Civiljárat - a civil szervezetek színes, bolondos, felvonulása községünk utcáin. Indulás a Kultúrház elől.

16.00 Civiliáda - vidám vetélkedő a „civilek" csapatai között a Kultúrházban. 18.00 Civil mulatság – közben a civil szervezetek vidám műsorai.
Muzsikál: a Totál Káosz zenekar. Büfét szolgáltat: a Sport Büfé.

A Civil Nap keretében nyílik meg Bochdalovszky Ágnes garfikus kiállítása a Kultúrház nagytermében és a Kreatív kiállítás, levéli alkotók rendhagyó kiállítása a Kultúrház kiállító termében. Megtekinthetők a Levéli Napok ideje alatt a Kultúrház nyitvatartási idejében és a rendezvények alkalmával.

Október 14., vasárnap

15.00 Levél KSE – Rábaszentmihály bajnoki labdarúgó mérkőzés.
A tartalék mérkőzés 13.00 órakor kezdődik.

Október 15., hétfő

18.30 Zumba bemutató és Konga show
Szekeres Zsanett zumba oktatóval és barátaival. A bemutató után bárki kipróbálhatja!

Október 17., szerda

11.45 Plakátpályázat 1956. október 23-ról. Eredményhirdetés a „nagy" Iskola aulájában. 12.00 Apacsok című magyar film vetítése a Kultúrházban.
rendező: Török Ferenc, forgatókönyvíró: Kovács Krisztina, Bereményi Géza főszereplők: Csányi Sándor, Gazsó György, Szervét Tibor
„Kishorváth élete első filmjének rendezésére készül, a forgatókönyvét éppen a Kuratórium vizsgálja.

A filmterv nagyapja történetét meséli el, aki a '60-as évek elején az '56 utáni passzív ellenállás egy különös formáját választotta. Társaival indián-törzset alapítanak, mokaszint húznak, és kivonulnak a társadalomból. A Duna-menti indiánok azonban gyanúsak a megtorlás légkörében, az amúgy is paranoiás hatalom számára …"

Október 19., péntek

12.00 Ünnepélyes zászlófelvonás - a Községháza előtt.
Közreműködnek az iskola 6. és 8. osztályos diákjai.

15.00 Helytörténeti kiállítás
A Levél Barátainak Egyesülete október 19-től 24-ig, 15.00-től 18.00 óráig a Sváb Házat nyitva tartja a Fő u. 2. szám alatt, ahova mindenkit szeretettel vár.

A helytörténeti gyűjtemény mellett látható időszaki kiállítás:

Fafaragások - Kocsis Sándor győrasszonyfai fafaragó alkotásai és Kerámia plakettek - Horváth Krisztián porcelán festő képei.
2012. október 20. szombat

10.00 Őszi varázslat – Játszóház a Kultúrházban. 20.00 Éjszakai pingpong bajnokság a Kultúrházban.

Vezeti: Boros Csilla és a Gyökösök . A kézművesség mellett egyéb játékok is lesznek. A Gyök szezonnyitó pingpongversenye fiataloknak és felnőtteknek. Nevezés 19.00 órától.

Október 21., vasárnap

15.00 Levél KSE – Bőny bajnoki labdarúgó mérkőzés a Sportpályán.
A tartalék mérkőzés 13.00 órakor kezdődik.

15.00 Gulyás Lajos emlékszoba - a Református Imaházban
A Református Egyházközség október 21-től 23-ig, 15.00-től 18.00 óráig az emlékszobát nyitva tartja, ahova mindenkit szeretettel vár.

Október 22. hétfő

17.30 Az 1956-os forradalom 56-ik évfordulója

Koszorúzás Gulyás Lajos mártír református lelkész emléktáblájánál az Ujhelyi téren. Közreműködnek az iskola 6. osztályos diákjai, versmondók.

Október 23. kedd

9.00 Levél Kupa és Megyei Rapid Sakk Szimultán Kupa a Kultúrházban.
Versenyengedélyhez nem kötött, bárki jelentkezhet! Nevezés: 8.00-tól, eredményhirdetés: kb. 14.00 órától. Versenybíró: Szabó Zsolt nemzetközi versenybíró Büfé a Kiskert Büfé jóvoltából.

18.30 Ünnepi Koncert az Evangélikus Templomban

A mosonmagyaróvári Visszhang Vegyeskar műsora A 2010 októberében alakult énekkar tagjainak nagy része a korábban működő Bartók Béla Ének-Zenei Általános Iskola növendéke volt. Törekszenek arra, hogy műsorválasztásuk és fellépéseik a lehető legmagasabb színvonalat képviseljék. Találjanak visszhangra mindenki lelkében is a felcsendülő művek! 2012. október 24. szerda

18.00 Azért kell a virág, hogy szebb legyen a világ!
A Levél Barátainak Egyesülete által meghirdetett „Tisztán, virágosan szebb!" virágosítási verseny eredményhirdetése, a díjazottak köszöntése.

utána: A hidegkonyha rejtelmei

Bíró Péter, a Mosonmagyaróvár és környéke Gasztronómiai Egyesület tagjának, az 5 perces Étterem vezetőjének kóstolással és „műhelytitkokkal" egybekötött előadása, akitől élménybeszámolót is hallhatunk az Erfurtban (Németország) megrendezett Szakácsolimpiáról. Várunk saját kezű hidegkonyhai készítményeket, melyeket szakértőnk értékel, a résztvevők pedig megkóstolják. Receptjeit, új ötleteit is hozza el!Színe

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés: megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

A mosonmagyaróvári nagytérség korszerű hulladékgazdálkodási rendszerének keretein belül többek között bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, Jánossomorján hulladékkezelő központot, a környező településeken pedig hulladékudvarokat létesítenek. Tovább olvasom