Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer 3,7 milliárd forintból Mosonmagyaróváron

Mintegy 3,7 milliárd forintból épül ki Mosonmagyaróvár és térsége szilárdhulladék-gazdálkodási rendszere - hangzott el a csütörtöki projektindító rendezvényen.
A 2,8 milliárd forint uniós forrásból, illetve a működtetés jogát tizenöt évre elnyerő Rekultív Kft. által fizetett félmilliárdos koncessziós díjból, valamint a 71 tagtelepülés önrészéből finanszírozott rendszernek 2013 első negyedévére kell kiépülnie. Ezt követően indulhat a szelektív gyűjtést támogató hálózat próbaüzeme.

Árvay István mosonmagyaróvári alpolgármester (Fidesz-KDNP), a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke az MTI-nek elmondta: a 105 ezer embert ellátó rendszer része a mintegy 1,4 milliárd forintból megépülő jánossomorjai lerakó. Az összegből egy, a mostanit kiváltó, annál jóval hatékonyabb hulladékválogató sort, egy hulladékaprítót szereznek be, valamint megépíttetik az ezeket befogadó két épületet.

A projekt tartalmazza emellett tíz hulladékudvar és 166 hulladéksziget kiépítését; utóbbiak négy, a városokban egyenként 1,5, más településeken 1,1 köbméteres konténerből állnak.

Azt is vállalták, hogy 25 ezer szeletív hulladékgyűjtőt osztanak ki a lakosoknak. A 60-240 literes edényekből minden olyan háztartás kap, amelyben egynél többen élnek - áll a projektről kiadott sajtóanyagban, amelyből az is kiderül: a projekt lezárásának határideje 2013. június 30.

Olvasóink írták

  • 3. RickCartman 2012. június 08. 23:13
    „ha csak jövőre indul a próbaüzem, akkor most vajon hová kerül a szelektíven gyűjtött hulladék? jó lenne, ha vki hozzáértő válaszolna...”
  • 2. kotorék 2012. június 07. 21:03
    „Nem kérünk több szelektív hulladékgyűjtő kukát.A mostaniakat sem ürítik rendszeresen , mire megszoktuk , úgy jártunk mint a cigány lova, aki tanulta az éhezést. Mire megtanulta megdöglött.”
  • 1. sorok_közt 2012. június 07. 16:33
    „NEM KÉREM A SZELEKTÍV KUKÁKAT ! Évek óta 5 felé szelektálok(papír-pet palack-komposzt-használt olaj-egyéb házt.hulladék . Mindezt 1 kukával meg lehet oldani. Nyilvánvalóan áremeléssel jár az új rendszer. Nem kellene 50-70 km-re szállítani a szemetet, aztán nem kerülne annyiba. Az önkormányzat valamely tagját beveszik (jó pénzért) a felügyelőbizottságba, az meg megszavazza. így működik ez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés a hármas határon

Embercsempészeket üldöztek határokon át a magyar, szlovák és osztrák rendőrök tegnap a hármas határ… Tovább olvasom