Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szikla formájú szökőkút a sétálóutcán

Mosonmagyaróvár - A napokban óriási árkot ástak a helyszínen, s várhatóan július közepére készülhet el a szökőkút a Magyar utca elején. A mosonmagyaróvári sétáló- és a Fő utca emellett virágokkal, fákkal is „gazdagodna".
A mosoni piac mellettihez hasonló szökőkutat terveznek az óvári városrészben is. A drogéria előtti kőágyások között már a munkagödröt kiásták, s várhatóan július közepére elkészül a gránitból faragott látványosság.

– A szökőkút szikla formájú lesz, rajta az óvári címerrel, elkészítését Rózsás Gábor kőfaragó vállalta fel, a gépesítést a Galus Uszodatechnika Kft. végzi – tájékoztatta a Kisalföldet Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) ügyvezetője. A sétálóutca kő virágágyásai új burkolatot kapnak, ugyancsak gránittal vonják be őket. A közel hatmilliós beruházás keretében (melyet az önkormányzat támogatása mellett Németh Sándor képviselői keretéből fedeznek) nemcsak a Magyar utcában, hanem a Fő utcán is negyvenöt-ötven virágládát helyeznek el. A VÜF már megvásárolta a bonszai fenyőket, japán juhar- és babérfákat, melyeket különféle örökzöldek tennének még vonzóbbá. Olyan növényeket válogattak össze, amelyek a hideg időszakot is jól tűrik, így télen is díszíthetnék a sétálóutcát.

Árkot ástak: A szökőkút július közepére készülhet el a Magyar utcán, szikla formájú lesz, rajta az óvári címerrel.
Árkot ástak: A szökőkút július közepére készülhet el a Magyar utcán, szikla formájú lesz, rajta az óvári címerrel.

Kosár Tibort a mosoni szökőkútról is kérdeztük:
– Múlt héten üzemeltük be, három napig működött, azonban rongálás miatt károsodott a szivattyú. A műszaki hibát a napokban kijavítjuk, és reméljük, jövő hét elején újból elindíthatjuk.

A Pártok Háza előtt található szökőkutat szerda óta működtetik. A szökőkutak mellett több ivókút is működik a városban. A VÜF munkatársai szerint viszont egyre gyakoribbak a rongálások (például homokot szórnak a kutakba, s eltömődnek, esetleg a csapokat törik le). A város ivó- és szökőkútjai június 1. és szeptember 30. között üzemelnek, időjárástól függően.

Olvasóink írták

 • 18. óvári 2008. július 08. 14:29
  „Nemis értem ki az az okos aki ezt kitalálta, mert 6 millió forintot kidobott az ablakon és nemhiszem, hogy ilyen jól áll a város. Másrészt nemhiszem, hogy ettől majd többen mennek oda. Már ott cseszte el a városvezetés, hogy beengedte a Tesco-t és a sok Kínai szart a városba, mert akkor csappant meg jelentősen a forgalom a M.utcán azóta csak romlik a helyzet.”
 • 17. Mosonmagyaróvárért 2008. július 03. 04:43
  „Ennek az építménynek a tevéről sehol nem lehet olvasni a város integrált városfejlesztési stratégiájában.

  Ez valakinek az eszement ad hoc ötlete volt. Stratégiára itt nincs szükség.Felesleges pénzkidobás bárminek az elkészíttetése,mert
  úgysem az lesz.”
 • 16. pan.cser 2008. június 19. 20:30
  „Ki sétál ott a lakókon kívül? Én azt mondom felesleges pénzkidobás, felesleges beruházás ami semmit nem hoz, szűkös időben!”
 • 15. lackomacko 2008. június 19. 15:35
  „Jó ötletnek tartom a szökőkút építését.A sétákó útca jelleget erősíti. remélem vigyázunk rá.”
 • 14. még egy mosoni 2008. június 17. 19:18
  „A sok kihízott kancigánytól nem lehet leülni a mosoni piacon a padokra,mert egész napjukat ott töltik munkával.Ha épp nem a Mercedeseikkel szorítanak le az útról.”
 • 13. Egy mosoni 2008. június 17. 12:27
  „""A mosoni piac mellettihez hasonló szökőkutat terveznek az óvári városrészben is.""
  JÉZUS MÁRIA!!! A MOSONI SZÖKŐKUTAT KÖRÜLVEVŐ TÁRSASÁGOT IS ÁTTELEPÍTIK??”
 • 12. mc 2008. június 15. 16:43
  „Legalább lesz hol pancsikálniuk az utcai sétálókat vegzáló "kereskedőknek" Nézett -e már utánuk bárki is : hol élnek ? Legálisan tatózkodnak-e it ? Az "árúsított" cucc eredetének ? Úgy tünik nem. Ezért lettek beépített elemei a Magyar utcának, akárcsak majd ez a szökőkút. Szemérmesen átnéznek rajtuk a rendvédelmi szervek, az APEH, dolgozói.

  Természetesen a szépnek nem vagyunk ellenségei. Csak a kosznak, a rendetlenségnek. Ha elkészül, majd megsaccolom > érne -e nekem 6 misit...”
 • 11. pan.cser 2008. június 14. 22:19
  „Megnéztem a szökőkút helyét, de nem látom értelmét a dolognak. Jó volt úgy ahogy volt, a városvezetés bedőlt a magyar utcai vállalkozóknak. Lehet, hogy szép lesz, de értelme nincs. Szombaton délelőtt is csak lézengés van, nem tudom miért erőlködünk súlyos milliókért néhány vállalkozóért. Senki nem hibás, hogy az utcából elment a forgalom, tudomásul kell venni a helyzetet és nem pocsékolni a pénzt. A Fő utcán elhelyezett új virágládák szépek ugyan, de nem oda valók szerintem, egy sétáló utcában igen, ahol nincs csak talaj, csak kő. Igen kevesen sétálnak ott akik gyönyörködhetnének benne. Az autósok meg tesznek rá!”
 • 10. zenelady12 2008. június 13. 20:08
  „Istenem... Bármit tesz a városvezetés, minden rossz. Nézzék meg a többi fórumot is. Ha az ellenkezőjét csinálnák, az sem lenne jó. Én nem vagyok a városvezetés, de annyira kiszámítható volt, hogy most ezt is támadni fogják, mint minden más... Szerintem bármilyen is a Magyar utca, még mindig sok kismama sétáltatja arra a babakocsis gyermekét, betérnek valahol egy üdítőre, vagy nem, de akkor legalább hangulatos helyen lesznek... Hangulatosabbon. Egy lépés, hogy legyen valami a Magyar utcán. Az üzleteket nem a városvezetés irányítja. Ennyit tehetnek, meg annyit még, amit fognak. A többi már nem rajtuk múlik... Én örülök neki. Amikor a szobrokat csináltatta Szentkuti, akkor őt azért szídták. Nem csak attól élet az élet, hogy jók az utak. Van erre keret, meg arra keret. Az utakkal is foglalkoznak. Tényleg lassan megy, de csak megy. Én szeretem, ha szép a környezetem. És sajnos, hogy szemetes, ez megint nem CSAK a városvezetésen múlik. A Mosonyin, ahol korábban laktam, nem a városveztők, (nem is a korábbiak) dobálták tele a játszóteret cigarettacsikkel. De ott sem állhatnak az összes dobálózó mögött. Ez már rajtunk múlik. És ha nem tetszik, ne mástól várjuk el, hogy tegyenek valamit. Tegyünk mi. Szóljunk mi is rá arra, aki szemetel, vagy rongál, stb. Mindig mindennek a megoldását a másiktól várjuk. Mi meg csak mondjuk a magunkét. A városvezetésnek megvan a maga dolga... De nekünk is van. Vagy ha nem teszünk semmit, akkor meg maradjunk csöndben. Na, lehet most engem pocskondiázni...”
 • 9. pan.cser 2008. június 13. 19:22
  „Azt hiszik egyesek, hogy ezzel visszamegy a nép a Magyar utcába? Miért menne vissza szökőkutat nézni? A mosoni sem jött be, pénzbe kerül csak, rossz helyen van, nem emelkedik ki a környezetésből, hanem beleolvad, Ütött kopott, esténként lepusztult emberek gyülekezőhelye. Óváron még ez sem lesz, mert a Magyar utcán , még lepusztultakból is kevés van. Majd az unatkozó butikos macskák oda fognak járni hűsölni, ha addig hál´ Istennek be nem csuknak! Ne pazarolják a város pénzét a képviselő urak, miközben meg hallom, hogy a szenyvízzel amit a Lajtába vezetnek ott van a legtöbb gond.”
 • 8. dinó 2008. június 13. 19:22
  „egy óvári !!!
  Teljesen igazad van !!!)))...
  azt hiszi a városvezetés,hogy ettől majd megnőőőőőőőőőőőőőő
  a VOLT Magyar ut. ...látogatottsága és forgalma.....................))
  nagyon ddeeeeeeeeeeeee nagyon tévednek............”
 • 7. egy óvári 2008. június 13. 19:14
  „Már bocsánat,de ez egy ökörség,felesleges pénzkidobás.Hatmillió Ft! Úristen,mit gondolnak, mi változik ettől a Magyar utcán? Ez a város idegenforgalmi stratégiája?”
 • 6. egy óvári 2008. június 13. 19:14
  „Már bocsánat,de ez egy ökörség,felesleges pénzkidobás.Hatmillió Ft! Úristen,mit gondolnak, mi változik ettől a Magyar utcán? Ez a város idegenforgalmi stratégiája?”
 • 5. szadesz 2008. június 13. 17:40
  „Hmmm. Mosonban a szökőkút környékén van térfigyelő kamera...

  Én szeretem a kirakatot is: attól is jobb lesz az ember közérzete ;)”
 • 4. R6 2008. június 13. 17:07
  „Előbb a közutakat kéne rendbehozni, a szemétkérdésről nem is beszélve! Én is "szép párti" vagyok, de jobb benyomást keltene bennem, ha a kátyuk nem ráznák ki a lelkemet is!
  Előbb a fontosabb problémákkal kéne törődni, aztán a "kirakattal"!”
 • 3. bbbb 2008. június 13. 10:36
  „Szerinted a térfigyelő kamera 1-2 m magasságban helyezkedik el?
  A házak oldalára, épületek tetejére, illetve hasonló helyekre szokás rakni. Hacsak nem vagy leszármazottja a pókoknak és nem kosaraskocsival, vagy létrával mászkálsz, akkor elég nehezen rongálnád meg. Egyébként meg lehet rakni rá védőburkolatot, ha esetleg dobálni szándékozik kedved. :)”
 • 2. hadzsba 2008. június 13. 10:19
  „kedves bbbb!
  És szerinted a térfigyelő kamerákat nem lopnák el és nem rongálnák meg? Vagy esetleg egy téfigyelő kamera figyelő kamerát is szeretnél? de talán egy térfigyelő kamerafigyelő kamerafigyelő kamera sem lenne akkor rossz.
  De a város fejlesztéséhez grat. De ha vmit elkezdenek remélhetőleg be is fejezik. és folytatják is a város többi részén is!”
 • 1. bbbb 2008. június 13. 09:25
  „Grat. Így tovább, aztán jöhet a város többi része.
  A rongálások ellen meg jöhetnek a térfigyelő kamerák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkotorták az öntözőcsatornát

Lébény - Kétezer köbméter iszapot kotortak ki a lébény-hanyi öntöző-főcsatornából. Az észak-hansági… Tovább olvasom