Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Szigorúbb szankciók

A közelmúlt sajnos gyakori közlekedési szabálysértéseinek visszaszorítása érdekében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság szigorú szankciókat vezetett be a kihágókkal szemben. A kiemelt szabálysértések esetén gyorsított eljárással hoznak határozatot az ügyben.
A tapasztalatokról Szücs Róbert százados, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának vezetője számolt be lapunknak:
– Idén április 26-ig ötvenhárom embert vontunk felelősségre ittas vezetés miatt és összességében közel hárommillió forint pénzbírságot szabtunk ki rájuk. A szabálytalankodókat minden esetben eltiltottuk a járművezetéstől is kettőtől tizenkét hónapig terjedő időtartamra. Sebességkorlátozás jelentős túllépése miatt ötvennyolc esetben jártunk el a fenti időszakban és összességében közel egymillió-nyolcszázezer forintra büntettük a gyorshajtókat. Huszonnégyüket eltiltottuk a vezetéstől is, a többi esetben büntetőpontot állapítottunk meg. Az előzés és az elsőbbségadás szabályainak megsértése miatt három vezetőt összesen kilencvenötezer forintra bírságoltunk. A háromból csupán egy esetben tiltottuk el a vezetéstől a szabálytalankodót. Közúti baleset okozása miatt hat alkalommal összesen százhatvanötezer forint bírságot szabtunk ki. A hatból négyüknek a jogosítványa is bánta a kalandot.
– Az említett kihágások esetében a jogszabály százezer forintig terjedő pénzbírsággal enged büntetni, illetve egy hónaptól egy évig terjedő időtartamra tilthatjuk el az elkövetőt a járművezetéstől. Ezen kiemelt szabálysértésekkel szemben a közelmúltban szigorú szankciókat
vezettünk be a közúti közlekedés biztonságának megszilárdítása érdekében. A kiemelt szabálysértések elkövetőivel szemben hetvenkét órán belül határozatot hozunk, de nem ritka a huszonnégy órán belüli elbírálás sem. Megítélésem szerint a gyors felelőségre vonásnak visszatartó ereje van, hiszen az emberekben a határozat kézhezvételekor még frissen él az általuk elkövetett cselekmény körülménye és a velük szemben foganatosított rendőri intézkedés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas hőveszteség, magas fűtésszámlák

Hónapok óta viták folynak az ipartelepi házaknál tapasztalható távfűtési anomáliákról, a… Tovább olvasom