Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Szigorú fellépést ígérnek

Mosonmagyaróvár - Kiemelt figyelmet fordít a hétvégi randalírozások és garázdaságok visszaszorítására a nyári időszakban az önkormányzat a rendőrséggel közösen. Emellett folyamatosan figyelik, hogy fiatalkorúakat ne szolgáljanak ki szeszes itallal.
Rendszeres ellenőrzések várhatók a helyi vendéglátóegységekben, ahol súlyos büntetést szabnak ki arra, aki gyermek- és fiatalkorúakat alkohollal szolgál ki. A törvényt megszegő személyzeten kívül az ellen a felnőtt ellen is eljárás indul, aki a magának kikért italt 18 éven alulinak adja át – mondta el a Kisalföldnek dr. Orbán Géza jegyző.
A szórakozóhelyeken a közterület-felügyelők közreműködésével állapítják meg és állítják be a zajvédelmi határértékeket. Így a zene hangerejének megengedett szintje adott lesz, az ittas és magáról megfeledkezett emberek hangoskodását pedig a biztonsági szolgálat közreműködésével lehet megakadályozni.

A randalírozások visszaszorítására megoldást hozhat annak a térfigyelő kamerarendszernek a telepítése, amelynek pénzügyi forrására az önkormányzat és a rendőrség ez évben közösen pályázik.


Kitörték: Egy-egy szombat éjszaka után gyakori ez a jelenség a városban.
Kitörték: Egy-egy szombat éjszaka után gyakori ez a jelenség a városban.

A helyzet javítása érdekében az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel. Ennek hatékonyságához hozzájárulnak a közterület-felügyelők, és sokat segíthetnek a vendéglátóhelyek által közösen foglalkoztatott biztonsági őrök is.

Olvasóink írták

 • 8. pan.cser 2008. július 09. 09:10
  „Azt megnézném, hogy a rendőrség a fiatalkorúak szeszfogyasztását ellenőrizné. Az összes éjszakai szórakozóhelyen hét végén ittasak a tizenévesek. A gyorshajtás általános a környéken. Mit csinál a Rendőrség? Valószínű hétvégét tart otthon, vagy nyaralnak! Persze, hogy hullarészeg 13 évesek vannak az utcán, meg 17 évesek stb. De hát a helyi klánoké a legtöbb diszkó, melyik rendőr merne belenyúlni az üzletbe. Ha kitakarítanák az összes részeg tizenévest a diszkókból nem lenne bevétel, nem lehetne eladni drogot sem.”
 • 7. Hmm! 2008. július 08. 10:52
  „Szóvirágok helyett,javaslat.A lakossággal valódi kapcsolat kiépítése.Hogyan?Városrészenként ugyanazon rendőr ügyelne hosszabb ídőn át.Ha nem is állandóan de rendszeresen .Megismernék az ott élők és ő is a családokat.Bizalmi kapcsolat alakulhatna ki.Nagy vissza tartó erő is lenne ezáltal.Sőt ha a rendőr kisebb ügyekben segítene is.Tudom kevés a rendőr.Szerintem meg szervezés kérdése.Nagy gond a családi nevelés helyzete,a rendkivül enyhe ,sőt felelősséget nem vállaló bírói itélkezés.Nem filózófus bírók kellenek ,hanem a társadalmi elvárásokat törvényesen kielégítők.Aki nem mer felelősséget vállalni,távozzon.Igen is ,a törvények az egész társadalom védelméért vannak.Azokat be kell tartatni!”
 • 6. Jancsi 2008. július 08. 09:08
  „A rend őrei elmehetnek a francba. Az öregekben volt tartás, volt fegyelem, mert ezt hozták otthonról, mert ha nem viselkedtek tisztességesen, az apjuk jól nyakon vágta őket, és ezt a fegyelmet tartatták be az utcákon a puszta jelenlétük tekintéjével. A mai rendőr fiatal taknyos, ugyan olyan, mint az, aki a diplomájával egész nap egy asztal előtt pasziánszozik a melós megtermelt adóforintjaiból, hogy aztán a hét végén hulla részegen a homokban fetrengjen. A rendőr miért lenne különb? Nem az, csak máshol dolgozik. Rendőr az, aki azon röhög, hogy a sok senkiházi faszjancsi az apja tőlem ellopott pénzéből egykerekezik végig a városon a milliós motorjával? Rendőr az, aki előre int a nagy mercisnek, de engem zaklat, mert szerinte kellene, hogy legyen rajtam lakott területen kívül láthatósági mellény? (lakott területen kívül este illetve rossz látási viszonyok között.....nem fényes nappal 40 fokban, ember...)
  Kell a rendőr, kell a polgárőr, de csak olyan, aki tisztességes, akit anya nevelt, és zavarja ez a sok szemét, és tenni akar érte. De akkor engedjék, hogy törvényesen bár, de odahatóan tehessen!”
 • 5. T. 2008. július 08. 07:21
  „Hiányoznak a rendőrök az utcáról, főleg hétvégenként! Egyesek a Károly úti körforgalmat csikorgó gumikoptatásra használják és gyanítom nem 30-cal közelítik meg. Éjjel nem működik a traffipax?”
 • 4. Abrafax 2008. július 07. 12:50
  „Nem is olyan régen az élemiszerboltban is igazolványt kértek, ha a gyereket küldték le sörért.
  Egészen véletlenül nem hatályos még ez a szabály? Mert akkor be kellene tartani.”
 • 3. dinó 2008. július 07. 10:52
  „Nah elmondanám,hogy nem kell kiszolgálni a fiatalokat...sem a kulacsban..stb mivel azt már elötte megveszik a tescoban../nem egyszer láttam illetve olvastam 1 portálon/tehát azt az alkoholt amit megisznak nem csak a vendéglátosok adják el nekik!!!......Nah meg még annyit,hogy 13-éves lányok hulla részegen mit keresnek hajnali3-kor az utcán????”
 • 2. mosoni 2008. július 07. 10:07
  „kedves MK.nem egy-két alibi polgár őr fogja megvédeni a lakosokat a fiataloktól,rendőrök kellenek az utcákra.”
 • 1. Menyhárt Károly 2008. július 07. 06:18
  „Sajnálatos dolog ez amit a mai fiatalság csinál.de megszeretném kérdezni önkormányzatot hol vannak a polgár őrök??nagyon rég óta járok hétvégén sétálni az utcákon de nem találkoztam még egyszerse polgár őrrel.annak idején mi mindig kinn voltunk mi vagy is én nem voltam jó mert rendet és fegyelmet akartam.hát engem le váltottak a miszter csapat jött helyettem itt van semmi nem tudnak felmutatni.de ez kell a városnak :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémdarab maradt a műtött beteg hasában

Mosonmagyaróvár - Egy öt évvel ezelőtti műtét során a hasüregében maradt orvosi eszköz miatt lépett… Tovább olvasom