Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szigetköziek a kelták hazájában

A néptáncosok éppen csak lejöttek a színpadról a mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál megnyitója után, már újra ruhamosás, vasalás, csomagolás volt Darnózselin.
A darnózseli Szigetköz táncegyüttes tegnap indult az írországi Corkba, az ottani együttes, a Owenabue-Valley Traditional Group meghívására. Az együttes vezetője, Fazekas Zoltán elmondta: ez a kapcsolat még 1999-ben indult el Faarupban, Dániában, ahol együtt lépett pódiumra a két együttes. Tavaly a darnózseliek vendégeként az írek kápráztatták el a közönséget a siófoki Aranykagyló Fesztiválon, majd a mosonmagyaróvári Háromhatármenti Találkozón s a Győri Nyár nemzetközi néptáncfesztiválján.
Most a tavalyi szíveslátást szeretnék az írek viszonozni s meghívták darnói barátaikat hazájukba. Az ötnapos utazás közben Brüsszelben, illetve Londonban száll meg a csoport és ismerkedik az ottani nevezetes helyekkel, majd egy egész hetet töltenek Írországban. Az egy hét alatt 15 fellépése lesz a csoportnak, ahol a szatmári, dél-alföldi, széki, somogyi, Duna menti, kalocsai, rábaközi, csallóközi táncok mellett természetesen szigetközi táncokat adnak elő. Ám a fellépések mellett nagyon sok kirándulás is szerepel a programban.
A közel kéthetes turné után sincs pihenés a Szigetköznél, mivel – mint az egyik kezdeményezők – augusztus végén Mosonmagyaróváron lépnek fel Litresits Mátyás néptáncoktató születésnapi jubileumi estjén, természetesen a mester koreográfiáival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült az iskola Kimlén

Idén Kimle több beruházást is lebonyolított. A leglátványosabb változáson az iskola épülete esett… Tovább olvasom