Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Szigetközi fiatalok voltak a fegyveres rablók

Mosonmagyaróvár - Két püski és egy dunakiliti fiatalembert gyanúsít a rendőrség a levéli benzinkút és a mosonmagyaróvári kávéház-játékterem kirablásával. A fiatalokat csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
A csoportosan fegyverre elkövetett rablás bűntette miatt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Amint arról korábban már beszámoltunk, február közepén három símaszkos férfi fegyverrel rabolt ki egy benzinkutat Levélen. Az elkövetők félmillió forintot zsákmányoltak, az alkalmazottat pedig a mellékhelyiségbe tuszkolták. Alig egy hónappal később, március közepén ugyancsak három álarcos rabolt ki fegyverrel egy kávéház-játéktermet Mosonmagyaróváron. A támadók innen egymillió forinttal távoztak. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a napokban fogták el a bűncselekményekkel alaposan gyanúsítható három fiatalembert. A 21 éves dunakiliti E.G., a 22 éves püski H.J. és a 21 éves szintén püski V.E. előzetes letartóztatását csütörtökön rendelete el a bíróság.


A rendőrök már a nyomozás elején feltelezték, hogy összefüggés lehet a két fegyveres rablás között. - tudtuk meg dr. Csokán Csaba alezredestől. A kapitányságvezető elmondta: a helyszíni adatok, a tanúk vallomásai, az elkövetők mozgása, viselkedése, testalkata, a rablásoknál használt maszkok közti hasonlóságok alapján arra következtettek, hogy ugyanazon tettesekről lehet szó mindkét bűncselekménynél. Nagy mértékben nehezítette a nyomozást, hogy noha mindkét helyszínen volt biztonsági kamera, sem a benzinkúton, sem pedig a játékteremben nem működött. Az elmúlt hetekben több elkövetői kör is a rendőrség látókörébe került, ezek ellenőrzése hosszabb időt vett igénybe. A széleskörű adatgyűjtés során végül szűkült a kör és így jutottak el a két püski és egy dunakiliti fiatalemberhez. A szisztematikus kihallgatási taktika eredményeként aztán sikerült olyan adatokhoz jutnia a rendőröknek, ami egyértelművé tette, hogy a három fiatal követte el a bűncselekményt.
A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatások során a nyomozók megtalálták a rablásokhoz használt - egyébként engedéllyel tartott - gáz-riasztó pisztolyt, maszkokat, kesztyűket, elektromos sokkolót, tőrt. Ezt követően a három gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök lefoglaltak továbbá a fiatalok lakásából több olyan tárgyat is, amit feltehetően a rablások során szerzett pénzből vettek. Az összességében mintegy másfél-millió forintos zsákmányból mára nem sok maradt, a gyanúsítottak egyebek mellett számítógépet, különféle műszaki cikkeket, ldc-monitort vettek, sőt egyikük még egy kipufogórendszert is vásárolt az autójához. A pénz többi részét pedig "felélték".

Az alezredes hozzátette: a gyanúsítottak egyikének volt csak munkahelye, ezért már hosszabb ideje tervezgették, hogy így fognak pénzt szerezni. Több lehetséges "célpontot" is feltérképeztek a környéken, mérlegelték a kockázati tényezőket és végül a levéli benzinkút, majd a magyaróvári belvárosban lévő kávézó-játékterem mellett döntöttek. Pontosan megtervezték az érkezés és a távozás útvonalát is, ügyelve arra is, hogy útközben sehol se működjön biztonsági kamera. Mindkét esetben egyikük személyautójával mentek, a kocsit a rablás helyszínétől távolabb parkolták le.


A három fiatalembert a hét elején fogták el a rendőrök, a bíróság pedig csütörtökön döntött előzetes letartóztatásukról. Csoportosan fegyveresen elkövetett rablás bűntett gyanújával folyik ellenük eljárás, aminek büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés. A három fiatal egyébként ez idáig büntetlen előéletű volt, csupán egyiküket marasztalták el korábban rongálás miatt.

Olvasóink írták

 • 4. MTT 2009. április 10. 20:45
  „ennyi eszük van.........”
 • 3. frenyo33 2009. április 09. 20:48
  „Ezek hülyék.nem hogy leléptek volna az országból egy kis idöre.”
 • 2. bbm 2009. április 09. 19:57
  „Részvétem a szülőknek,érdemes volt felnevelni a gyerkőcöket.
  Az én szüleimnek egy rémálom volt az ébredés amikor hajnalban hívtam őket,hogy mi történt ......”
 • 1. rivotril2mg 2009. április 09. 17:38
  „hehe...ezt bebuktátok... eddigi sivár falusi élet után kicsit más lesz a börtönben, nem lesz kapa meg balta meg vascső meg a 220centis pisti meg gyula akik megvédjenek, gatyókat felkötni.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt évet és milliós büntetést kaphatnak a szlovák rapsicok

A magyar halőrök vették észre s a túlparti bősi rendőrök fogták el azokat a szlovák állampolgárságú orvhalászokat, akik több mint fél mázsa halat zsákmányoltak. Tovább olvasom