Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szigetköz színei tárlaton

„Szigetköz színei” címmel hagyományteremtő szándékkal hirdetik meg a Moson Megyei Tárlatot mosonmagyaróvári és környékbeli képzőművészeknek.
A kiállítás – melynek legjobbjai pénzjutalomban részesülnek – augusztus 16-án nyílik meg a Flesch Károly Kulturális Központban.

Hagyományteremtő szándékkal hirdetik meg a Moson Megyei Tárlatot „Szigetköz színei" címmel, melyre Mosonmagyaróváron és környékén élő és alkotó képzőművészek jelentkezhetnek.

Botos Gábor, Nagy István és Csiszár Péter szervezők sajtótájékoztatón beszéltek a „Szigetköz színei
Botos Gábor, Nagy István és Csiszár Péter szervezők sajtótájékoztatón beszéltek a „Szigetköz színei" című tárlatról. Fotó: Mészely

A „Merített örökség" című kistérségi antológia, az Aranypor című kistérségi irodalmi lap támogatása mellett a Lajta-parti városban és környékén élő képző- és iparművészeknek is bemutatkozási lehetőséget kívánnak biztosítani. Azon helyi alkotók nyújthatják be grafikájukat, festményüket, plasztikájukat vagy iparművészeti alkotásukat (textil, üveg), akik a Magyar Alkotók Országos Egyesületének tagjai, valamely felsőfokú képzőművészeti iskola hallgatói, az Amatőr Artium díjazottjai vagy a települések polgármesterei által ajánlott alkotók.

A tárlat működtetésére hatszázezer forintot különítenek el a szervezők. Ebből többek közt a kiállítás alkotásaiból egy katalógus készül, míg a legjobb művek pénzjutalomban részesülnek (70, 50, illetve 30 ezer forintos díjjal).

A pályázatokat július 18-ig lehet leadni a Flesch Károly Kulturális Központban. A kiállítás augusztus 16-án a Szent István-napok keretében a mosonmagyaróvári művelődési házban nyílik és szeptember 7-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állások Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom