Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szigetköz közepe: Hédervár 800+

A kulturális örökség napja alkalmából a Hédervár 800+ Emlékbizottság és a Hédervári Baráti Kör Közhasznú Egyesület szeptember 19-én, vasárnap délelőtt 10 órától a Héderváry-kastély Viczay Termében szervezi meg a Szigetköz közepe: Hédervár 800+ című konferenciát.

Göndöcs László, a Hédervár 800+ Emlékbizottság elnöke és Nádasi László, a Hédervári Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöke köszönti az egybegyűlteket, majd dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitja meg a rendezvényt, levezető elnök dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese.

A meghívott előadók – dr. Rácz György, Néma Sándor, Bana József főlevéltárosok, Székely Zoltán művészettörténész, Perger Gyula néprajzkutató – Hédervár történetébe nyújtanak mélyebb betekintést. Szó lesz továbbá a Héderváry család könyvtárának sorsáról, a hédervári Viczay-múzeum és levéltár utóéletéről, valamint gróf Khuen-Héderváry Károly miniszterelnök és Győr város kapcsolatáról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

123 milliót nyertek az inkubátorházhoz

Uniós támogatással épít inkubátorházat a Movinnov Kft. a Mowinparkban, hogy ezzel is segítsék a kisvállalkozások elindulását. Tovább olvasom