Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Szigetköz Ízei, Vármegye Borai a várban

Szigetköz Ízei, Vármegye Borai fesztivált szerveznek péntektől vasárnapig a mosonmagyaróvári várban.
A borfalut, fesztivált délután 4 órakor nyitják meg hivatalosan. Este fél 7-től a Bluesfloor zenekar, este 8 órától Máté Péter zenekara, a Főnix szórakoztat.

Este 10 órától a színpad a Váczi Eszter Quarteté, majd diszkó lesz Bicsekkel.

Szombaton 10 órától kezdődnek a gyermekműsorok, a csónakázás, gondolázás, lesz vízi buborék, kötélpályacsúszda a Vár-tón. Az ingyenes szűrővizsgálatokat a Karolina Kórház dolgozói végzik, a Táltos Családi Kör szervezésében kertészeti kiállítás és vásár várja az érdeklődőket, de kézművesek, iparművészek is bemutatkoznak portékájukkal, akárcsak a Magyaróvári Íjász Sportegyesület.

Délután 2 órától a partnervárosok lépnek fel, Dunakiliti és Dunasziget, a standon a polgármesterek főznek. Délután 4 órától az Okay Dance, a Jobbára Ártalmatlan countryzenekar szerepel, majd Zumba party lesz Garai Évával. Este fél 7-től a Pribojszki Mátyás Band, az Edit and the Gigolos, majd este 10 órától Keresztes Ildikó és zenekara koncertezik.

Olvasóink írták

 • 10. jat01 2011. szeptember 13. 15:25
  „És Szekszárdon a pohár sem egy ízléstelen felmatricázott, aranyáron eladott valami, hanem egy igényes, gravírozott vörösboros pohár, ami után a blokk felmutatásával még sajtot is kap az ember. Itt meg arcátlanul magas volt az ára mindennek.”
 • 9. pancser 2011. szeptember 12. 15:18
  „10,-hez! A 25000-os literenkénti pálinkaár kissé furcsa egy várárokban. Nem is ittam belőle. Igen ez a megoldás. Azonban az árak annyira otrombák voltak, hogy ez már sértő a közönségre. A fogyasztásom amit ott vettem egyenlő a nullával, megoldottam a magam részéről. Ha mindenki így cselekszik 2x is meggondolnák az árusok.”
 • 8. spl 2011. szeptember 12. 13:08
  „Jelzem nem voltam ott, fogalmam sincs milyen volt.CSAK. Az irritál hogy ebben az országban soha senkinek semmi nem jó. Induljunk ki abból, hogy ez egy lehetőség.Lehetőség hogy valaki elmenjen vagy ne menjen el. Nem kötelező. Nem kerül pénzbe. Ha drágának találom a bort, nem iszom. Ha drága a kaja nem eszem. Ha nem tetszik a zenekar nem hallgatom meg.Vagy meghallgatom azt ami tetszik vagy érdekel, a többit meg nem. Ha nem tetszik a gyerekjáték nem játszom vele a gyerekkel. És még lehetne sorolni hosszasan. De attól még nem fikázom.Nem fikázom, mert nem kötelező, nincs rám erőltetve, nem kerül egy forintomba sem. Itt mindenki mindenben a negatívumot keresi, és az ország ebből a szempontból nem 40 évvel van lemaradva a nyugati demokráciáktól, hanem örökre...”
 • 7. pancser 2011. szeptember 12. 10:57
  „Nem illő dolog a programok ingyenességét a látogatók fejéhez vágni, még akkor sem, ha a kritika valakinek az elevenjébe vág. Ezt el kell viselni, ha már valaki a nyilvánosság elé lépett.”
 • 6. nagyjancsi 2011. szeptember 12. 08:52
  „Az árak elképesztően magasak voltak, de aki járt már hasonló rendezvényen akár Veszprémben, vagy Budán, az tudhatja, hogy máshol is hasonlóak az árak, bár tény, hogy itt más volt a környezet és nem kellett volna ilyen magasra lőni az árszínvonalat..
  Ettől függetlenül nem értem a kesergőket. Ez egy ingyenes program volt és nem a város pénzelte, hanem szponzorok javarészt. Mindenki maradhat otthon és nézheti a nótatévét! Akinek meg drága megvenni ott, az igyon előtte, vagy vigyen magával, mint pancser tette. Jucuska te meg aztán piszkosul benne lehetsz a dolgokban, igazi szakértő vagy ha ennyire vágod, hogy ki mennyit tett zsebre. Gaben könyvelője vagy tán? Mindenki mehet kilincselni szponzorokhoz, aztán lehet szervezni jobb programokat, olcsóbb piával, önfeláldozóan vállalva a kockázatot, hogy mondjuk 10 fok lesz és szakadó esőben összesen 150 vendég lesz.. És ha keresett vele? De hát az irigység igazi hungaricum..”
 • 5. spl 2011. szeptember 12. 08:50
  „Ha ennyire rossz volt kérjétek vissza a belépőjegy árát!!!

  Ja hogy ingyenes volt....upsz....”
 • 4. jat01 2011. szeptember 12. 08:38
  „A hegyeshalmi borfesztivál pünkösdkor nagyságrendekkel színvonalasabb volt, mind a programokban, mind pedig a borászatokban!! Ott legalább valóban a pincészetek vonultak fel és nem a rendező hozta a bort a Tesco-ból, Metro-ból..”
 • 3. zuzubari 2011. szeptember 11. 19:44
  „Megint nem találkoztam egyetlen egy borásszal sem a borfesztiválon .még véletlenül sem enged be a Gaben a portájára borászokat nehogy elvigyék a hasznát ,csak akkor miért BORFESZTIVÁL??????? el kéne mennie egy igazi borfesztiválra hogy lássa milyen is az.Sajnos a gagyi pohártól és a rajta lévő ferdén igénytelenül felragasztott matricától sem tud elszakadni.:(”
 • 2. Hókuszpóka 2011. szeptember 10. 14:21
  „Jelen esetben egyetértek kedves pancser, az árak pofátlanul magasak. 1 db kakasos nyalóka 300 ft.( A boltban ez kb 80 ft-ba kerül.) Van három gyerekem, szóval délután már visszük magunkkal a nyalókát.
  Egyébként nagyon örülök amikor rendezvények vannak kis városunkban, csak már lassan unalmas hogy évről-évre szinte minden ugyanaz.”
 • 1. pancser 2011. szeptember 09. 22:32
  „Nem hittem a szememnek: Kürtős kalács 1100 ft/db, 2 cl pálinka 500 ft. 1dl bor 300 ft. Szóval elszálltak az árak, vagy mindenki gazdag. A pálinka a csúcs, 1cl 250, akkor 1l 25 000 ft. Mindez olyankor amikor a szupermarketban hasonló magyar italok a töredékébe kerülnek, van mindenféle, jófajta Bock már 1200 ft-ért kapható, de van bor, nem is rossz már 300 ft-ért. A csúcspálinka sem kerül többe 70 cl 4-5000-nél. Ezek után úgy döntöttem viszek magammal bort, pálinkát, azt isszuk. Az ottani árakat csak a krőzusok engedhetik meg magunknak, meg olyanok a fizetés utáni héten mennek kölcsön kérni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsaszínbe öltöztetik Lajta-hidakat

A Lánchíd-séta mintájára, a mellrák elleni küzdelem jegyében október 2-án rózsaszínbe öltöztet két… Tovább olvasom