Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Szigetköz–Mosoni-sík: támogatás, döntés, fejlesztés

A Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület illetékességi területén mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése, illetve turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímekre idén nyáron várták a kérelmeket.
Grundner Gábor munkaszervezet-vezető tájékoztatása szerint a benyújtási határidőig mikrovállalkozás jogcímen 17 kérelem érkezett be, turisztikai témakörben további 10 projekt aktáját vehették kézhez.
A döntéshozó testület 13 mikrovállalkozás és 6 turisztikai projekt támogatásáról döntött a közelmúltban. A nyertesek a napokban értesültek erről és megkezdhetik fejlesztéseik megvalósítását Mosonszolnokon, Vámosszabadin, Héderváron, Hegyeshalomban, Halászin, Feketeerdőn, Dunakilitin, Mosonszentmiklóson, Győrújfalun, Kisbajcs-Szőgyén és Lébényben.

– A támogató határozatok mellé a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egy tájékoztatót is csatolt a megvalósítással kapcsolatban fontos információkkal – tette hozzá Grundtner Gábor. A most megkezdődő fejlesztések eredményeként többek között hűtött palacsinta gyártása, díjugrató lovaglópálya építése, modern habvágási technológiák bevezetése, sportszerek beszerzése, fagylaltgép vásárlása, rendezvényhelyszín kialakítása, autóvizsgáztató bázis létrehozása, újabb szálláshelyek kialakítása történhet meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi-új igazgató a mosonmagyaróvári városüzemeltetőnél

Kosár Tibort újabb öt évre bízták meg az önkormányzati cég irányításával
Tovább olvasom