Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szigetköz-nap az iskolában

Több mint 300 tanuló részvételével minap első ízben rendezte meg a darnózseli iskola a hédervári és a lipóti tagintézmény diákjainak az egy egész délutánt felölelő programot Szigetköz-nap címmel.
Gregusné Szabó Melinda igazgató szerint a Szigetköz-nap megszervezésével céljuk az volt, hogy növeljék a tanulókban a szülőföld szeretetét, ismerjék meg jobban környezetüket, kötődjenek a szülőföldhöz, Szigetközhöz. Mint megtudtuk, a tündértó legendája után rövid jelenetekkel elevenítették fel a boszorkányokról szóló mondákat. Az előzetesen meghirdetett rajz- és tárgykészítő pályázatra több kategóriában sok szép munka érkezett.

A Szigetköz-nap részt vevő diákjai Kállainé Angyal Melinda vezetésével földből készített anyagokkal festettek.
A Szigetköz-nap részt vevő diákjai Kállainé Angyal Melinda vezetésével földből készített anyagokkal festettek.

A gyerekek válogathattak a különféle előadások, egyéni és csapatversenyek között. Volt nyelvész-, természettudós-, logikai, környezetvédelmi és sportverseny.

– A gyerekek lelkesen haladtak a „Szigetköz, szeretlek" csapatverseny állomásain. A hetedik évfolyamos tanulóknak délután két órakor kezdődött a „Népek és vallások" projektzáró rendezvény. Három héten keresztül a csapatok anyagot gyűjtöttek Moson vármegyéről, a szülőfalujukról, Szigetközről. A múlt emlékeit kutatták. Régi ételek receptjei alapján hozták a nemzetiségek ételeit, melyeket az alkalomhoz illően megterített asztalon kínáltak az itt élő nemzetiségek ruháiban. Nagyon érdekes interaktív előadásokat is meghallgathattak – mondta az igazgató.

A természet szeretetét, védelmét a „Csodálatos fák, életfák" festése közben is megtanulhatták, megérezhették a gyerekek, amikor Kállainé Angyal Melinda vezetésével földből készített anyagokkal festettek. A programot Palenik József vezetésével táncházzal zárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás – ha ott a szék, foglalt a hely

Oszlophoz, fához láncolt szék. Ez az egyezményes jel a mosonmagyaróvári lomizók között egy-egy jobb… Tovább olvasom