Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Szeszgyár az istállóban

Illegális nagyüzemi „szeszgyárat” lepleztek le a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a vámhivatal munkatársai kedden délután Dunasziget határában egy elhagyott istállóban.
Illusztráció
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai közúti ellenőrzést tartottak tegnap délután Héderváron. A rendőrök megállítottak egy Mercedes kisteherautót. Feltűnt a járőröknek, hogy a szokásostól eltérően lakattal zárták le a rakteret. Ezért kérték a sofőrt, hogy nyissa ki az ajtót, ám ő azt mondta: faárut szállít és nincs hozzá kulcsa.

A körzeti megbízottnak gyanússá vált a dolog, ezért lakatost hívtak, ám időközben mégis előkerült a lakat kulcsa is. A sofőr ekkor már elismerte, hogy valójában szeszes italt szállít, ám azt mondta: nem szabad kinyitni az ajtót. Miután a rendőrök ellenőrizték a szállítmányt, a furgonból 100 rekesz ismeretlen eredetű barack-, illetve körtepálinka, illetve vodka került elő.

A körzeti megbízottak összevetve a tapasztaltakat korábbi információikkal, a teherautó szállítmányát összefüggésbe hozták egy Dunaszigeten lévő istállóval. A rendőrség felvette a kapcsolatot a mosonmagyaróvári vámhivatal munkatársaival, s közösen kivonultak a helyszínre.

A nagyüzem bejárata: A megtalált ismeretlen eredetű alkohol több millió forint értékű.
A vámosok és rendőrök az istálló gyanúsan átalakított részéhez közeledve már messziről érezték az erős szeszszagot. Közösen behatoltak az épületbe, ahol további száz rekesz palackokba töltött égetett szeszt találtak. Mindezen túl a gondosan átépített helyiségben megtaláltak még egy komplett illegális nagyüzemi töltőgépet, amivel egyszerre hat üveget lehet feltölteni.

Ezenkívül rábukkantak még négy darab egyenként ezerliteres műanyag tartályra is, amiben feltételezhetően szintén égetett szeszt tároltak. Előkerültek még különféle aroma-adalékanyagok is.

Az istálló tulajdonosa, esetleg bérlője még ismeretlen a hatóságok előtt. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az ügyet átadta az illetékes vámhatóságnak. Pk a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az ígéretre, hanem a határozatra alapoztak

A mosonmagyaróvári önkormányzat legutóbbi testületi ülésén felcsillant a remény a Bartók-iskola… Tovább olvasom