Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Szerződést hosszabbítottak az iskolaigazgatókkal

Visszavonta az önkormányzat az Éltes-, Haller-, Ujhelyi-iskolák, a Kossuth-gimnázium és a Városi Kollégium vezetői álláshelyére kiírt pályázatokat. Ezzel együtt pedig jövő év július végéig meghosszabbította a jelenlegi igazgatók kinevezését.
Még tavaly novemberben döntött a képviselő-testület az Éltes Mátyás Nevelési-oktatási Központ, a Haller János Általános, Szakképző és Szakközépiskola, a Kossuth Lajos Gimnázium, az Ujhelyi Imre Általános Iskola, a Kékcinke és a Lurkóvár Óvodák, valamint a Városi Kollégium vezetői álláshelyeinek pályázati kiírásáról, mivel ez év július végével lejár a vezetők kinevezése. Időközben azonban megjelent a szeptembertől hatályba lépő köznevelési törvény, ami alapján a jövő évtől az állam veszi át – az óvodák kivételével – az alapfeladatok ellátását.

Ezzel várhatóan az érintett intézmények vezetői állásaira pályázatot írnak majd ki a fenntartóváltást követően. Addig azonban még az önkormányzatnak kell gondoskodnia arról, hogy ezek az intézmények ne maradjanak vezető nélkül. Éppen ezért a képviselő-testület legutóbbi ülésén az óvodák kivételével visszavonta a tavaly kiírt igazgatói pályázatokat. Ezzel együtt jövő év július végéig meghosszabbította a jelenlegi vezetők kinevezését. Így az Éltes-iskolát Vargáné Éder Etelka, a Haller-iskolát Sárköziné Kollárits Edit, a Kossuth-gimnáziumot dr. Hansági Károly, az Ujhelyi-iskolát Gálos Jánosné, a Városi Kollégiumot Simon Zsuzsanna, míg a Fekete-iskolát Szűcsné Bacsó Éva igazgatja még 2013. július 31-ig.

Az időközben megjelent köznevelési törvény alapján a jövő évtől az állam veszi át – az óvodák kivételével – az iskolai alapfeladatok ellátását. Addig az önkormányzat gondoskodnik arról, hogy az intézmények ne maradjanak vezető nélkül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy hajléktalan ment melegedőbe

Tíz utcán élő hajléktalanból négy vállalta, hogy a rendkívüli hidegben a nappali melegedőre megy.… Tovább olvasom