Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Szeretetcsomag Dunaszigetről

A dunaszigeti összefogásnak köszönhetően két mikrobusznyi szeretetcsomag gyűlt össze a dévai árváknak. A csecsemőruhákból még a magyar kismamáknak is jutott.
Két mikrobusznyi, körülbelül 80 doboz gyermekruhát, könyvet, valamint játékot adományozott a dévai árváknak a dunaszigeti faluközösség és a MiniDance Tátika Tánccsoport. Az adományok begyűjtéséről a fiatalok gondoskodtak. A ruhákat a csoport tagjai és szüleik válogatták, csomagolták, az eljuttatásról a helyi önkormányzat és egy apuka gondoskodott, aki főnöke beleegyezésével a céges autójával vállalta a fuvart. Szeretnék minden évben megszervezni a gyűjtést a győri Szeretet Napok rendezvényére.

Az egyik anyuka így fogalmazott húsvéthétfő estéjén az adományok csomagolása után: „Úgy érzem, jobb ember lettem. Most jobban érzem magam, hogy tudom, tettem értük valamit."

Böjte Csaba testvérnek küldött levelükben a dunaszigetiek megemlítik: „Szívünk teljes melegével adjuk, s folyton gondolkodunk, hogyan segíthetnénk még. Küldenénk sok-sok szeretetet, törődést, simogatást, melegséget, ha azt be lehetne csomagolni és dobozba tenni." A gyűjtés szervezői a falubéli adományozóknak köszönik a segítséget. Mivel csak 3 és 18 év közötti dévai árváknak kellett a ruhanemű, ezért a begyűjtött csecsemőruhák a Gólyahír Egyesület százhalombattai krízisraktárába kerültek, s kismamák kapnak belőle kelengyét. A felnőttruhákat pedig a Mosonmagyaróvári Családsegítő Központ raktárában tárolják.
(Továbbiakat a Szeretet Napokról a 3. oldalon olvashatnak.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flexum-ügyek: a tulajdonjog már nem, a kezelői jog még vitatott

A Flexum rt. önkormányzati részvénycsomagjának elmúlt évi értékesítése óta több vitatott osztozkodás… Tovább olvasom