Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szeretet Ponttal segítenek

Városrészi egyesületként képviseli az újból élettel teli magyaróvári sétálóutca érdekeit a Belvárosi Üzletkör. Karácsony előtt Szeretet Ponton gyűjtik az ajándékokat, amelyeket rászorulóknak juttatnak el.
Májustól szeptemberig csütörtökönként újból nyüzsgővé vált az egykor forgalmas, majd pangó magyaróvári sétálóutca. Többek közt ezt tekinti a legnagyobb eredménynek a Belvárosi Üzletkör, mely tavasz óta már egyesületi formában működik. Tervekről és a mögöttünk álló év eseményeiről kérdeztük a szervezet vezetőit.

– A belvárosi üzletek közül harmincat tudhatunk köreinkben, de jövő évi tervünk, hogy ez tovább bővüljön. Ugyanis hozzánk csatlakozva a boltok tulajdonosai is beleszólhatnak a belváros életébe, melynek érdekeit együtt könnyebben tudjuk érvényesíteni – hangsúlyozza Török Katalin elnökségi tag, aki szerint a mosonmagyaróvári civil szervezetek, intézmények közül sokan hallgattak a hívó szóra, bekapcsolódtak a Belvárosi Üzletkör programjaiba, ahol bemutatták tevékenységüket.
Az üzletkör májustól szeptemberig 15 héten keresztül csütörtökönként várta a szórakozni vágyókat a Kult-utca rendezvényeire. Néhány hétvégére is szerveztek programot, így a makettkiállításhoz vagy az old timer ralihoz kapcsolódóan.

Varga Csabáné elnökségi tag szerint büszkék arra, hogy az egykori Magyar utcai foghíjtelken létrejöhetett a helyi önkormányzat és a VÜF támogatásával, kivitelezésében a Zöld Kerék játszótér, melyre vigyáznak, rongálás még nem történt. Az ingyenes wifit is szívesen használják a turisták, a fiatalok, de a nyilvános illemhely kérdése is megoldódott. Nyáron indult a Magyar utcán a Szigetközi Szatyor kezdeményezés, a helyi őstermelőket (akik most az óvári piacon kaptak helyet télire) visszavárja az egyesület a sétálóutcába.

Még várják az adományokat a Szeretet Pontra, az ajándékokkal rászoruló családoknak segítenek
Még várják az adományokat a Szeretet Pontra, az ajándékokkal rászoruló családoknak segítenek

– 2015 a fokozás éve lesz: idén sok mindenben előreléptünk, de ezt az eredményességet tovább fokoznánk. Még több szombat délelőtti programot szeretnénk szervezni a csütörtöki Kult-utcák mellé. Az utcakép szépítésén is dolgoznánk. Ötleteinket eljuttattuk az új városvezetésnek – tették hozzá az egyesületi vezetők.

A Belvárosi Üzletkör nemcsak kampányszerűen jótékonykodik, adventkor még inkább odafigyelnek az adományozásra. A Magyar utca 9. szám alatt létrehoztak egy Szeretet Pontot: az üzlet nyitvatartási idejében gyűjtik az ajándékokat, melyek a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központtal együttműködve rászoruló családok karácsonyát varázsolják szebbé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőr fogta el a kabáttolvajt Levélen

A szék karfájáról lopta el a vendég kabátját egy férfi az egyik borozóban. Tovább olvasom