Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Szerencsejátékosok önsegítő csoportja

Magyarországon több városban is működik a névtelen szerencsejátékosok önsegítő csoportja (GA). Március 20-án a DrogPont munkatársai a Lajta-parti városban is indítanak csoportot.

A játék bizonyos esetekben szenvedéllyé, szenvedélybetegséggé is válhat. Nemzetközi felmérések szerint az emberek 1–3 százalékát veszélyeztetheti ez a fajta szenvedély, ami Magyarországon csaknem százezer embert érinthet.

– A játék szenvedéllyé válásának kezdeti szakaszában nincsenek a drogokhoz vagy az alkoholhoz hasonló egészségügyi tünetei. Ezek később jelentkeznek, elsősorban egzisztenciális veszélyt, anyagi kockázatot jelent a játékos, illetve családja, környezete számára – magyarázza Reményi Csaba, a mosonmagyaróvári DrogPont munkatársa. Elmondta: a kialakult szenvedély kezelésének egyik hatékony módja a beismerés, a probléma felismerése és a változtatás vágya. Magyarországon több városban is működik a névtelen szerencsejátékosok önsegítő csoportja (GA), ahol az érintettek egymással megosztva tapasztalataikat, egymást segítve próbálnak megszabadulni e kórtól. A GA ingyenes szervezet, hovatartozástól függetlenül várja az érintetteket, a változtatni vágyókat.

Március 20-án a mosonmagyaróvári Vasutas u. 10. szám alatt a városban is megalakul a névtelen szerencsejátékosok csoportja. – Hozzám jelenleg kilenc ember jár kezelésre játékszenvedély miatt. Nálam 19 éves a legfiatalabb és 51 éves a legidősebb, közülük egy nő – tudjuk meg Takaró Lajosné narkológustól, a DrogPont munkatársától. Hozzáfűzte: a családgondozók, pedagógusok és a szórakozóhelyek jelzése alapján az feltételezhető, hogy sokkal több ember van bajban, csak nem kérnek segítséget. A szakember tud olyan érintettről is, aki eljár olyan városba, ahol már működik a játékszenvedélyesek csoportja.

– Egyre többeket ejt rabul a játékszenvedély, és ha az Euro Vegas beindul, aligha csökken a számuk. A csoport első gyűlése nyitottként indul, azaz minden érdeklődőt szívesen várunk, majd zárt ülésként folytatódik. Itt azok maradhatnak, akiknek problémájuk van a játékkal – hangsúlyozza a szakember. További információ a www.gamblersanonymous.hu és a www.szenvedelybetegsegito.hu honlapokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrákok üldözték, magyarok elfogták az autótolvajokat

Az osztrákok üldözték, végül a mosonmagyaróvári rendőrök fogták el azt a két autótolvajt, akik… Tovább olvasom