Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szer-telen Ifjúság Napja

Mosonmagyaróvár - Szer-telen Ifjúság Napját szerveznek október 9-én, pénteken reggel 8 órától a Flesch Károly Kulturális Központban.

A rendezvényen olyan témákat járnak körül a szakemberek, mint a drogfogyasztás, biztonságos szex vagy a stresszoldás.

A Szer-telen Ifjúság Napja keretében pénteken reggel 8 órakor, a megnyitót követően díjazzák a ˝Szer-telenül szertelenül˝ című rajzpályázat nyerteseit. Klobusitzky György előadásában nemcsak a kábítószeresekre tér ki, hanem többek közt a dohányzást, alkoholizmust is érinti. Magyarországon ma mintegy másfél millióra tehető a dohányosok, 800 ezerre az alkoholisták, 400 ezerre az altató- és nyugtatófüggők száma, míg 150 ezren vannak azok, akik valamilyen tiltott szert próbáltak ki. Délelőtt fél 9-től kezdődnek a csoportfoglalkozások: beszélgetések a droghelyzetről, a biztonságos szexről, a stresszoldás lehetséges módjairól. ˝Mozgással a meditáció útján˝ címmel a stresszoldást lehet kipróbálni a jóga, a meditáció és légzőgyakorlatok segítségével Galgóczy Ágnes reikimesterrel, lesz továbbá stresszoldó masszázs, egészséges életmódról és táplálkozásról beszélgetés és tanácsadás, beszélgetés kapcsolatainkról, ˝interaktív társalgó˝, ˝Tűzoltószemmel a diszkóbalesetekről…˝ címmel filmösszeállítás, előadás és beszélgetés Sallai Péter tűzoltóparancsnokkal.

A program résztvevői a szabadidős sportokkal, sportszerekkel, hangszerekkel, búvárkodással is ismerkedhetnek, lesz kézműves-foglalkozás, ˝drogmentesítő nyereményjáték˝, ˝Szórakozz biztonságban˝ címmel beszélgetés Márkus Erikával a diszkóban a fiatalokra leselkedő veszélyekről, pályaorientációs tanácsadás, agressziókezelés és bűnmegelőzés. A szabadidős programok mellett délelőtt 11 órakor ˝No drog˝ címmel vetélkedő kezdődik az aulában. Este várhatóan 6 órától a Trainspotting című filmet lehet megtekinteni, majd este 8 órától az ifjúsági klub nyitóprogramja keretében a Hen House Band koncertezik, sztárvendég Mester Tamás.


 Magyarországon másfél millióra tehető a dohányosok, 800 ezerre az alkoholisták, 400 ezerre az altató- és nyugtatófüggők száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan forint = tejválság

˝A tej alig hatvanforintos felvásárlói ára nekünk évente 120 milliós kiesést jelent: a… Tovább olvasom