Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szeptemberben választanak polgármestert

Mecsér - Lassan egy hónapja, hogy életét vesztette Mecsér első embere, Gerháth Zoltán. A településen szeptember 27-én tartanak időközi helyhatósági választásokat, addig a falut Fekete Zoltán alpolgármester vezeti.

Korábban beszámoltunk róla, Gerháth Zoltán polgármester és Fekete Zoltán alpolgármester felváltva ellenőrizték a Mosoni-Duna vízszintjét az árvíz idején. A településvezető rosszul érezte magát, mentőt hívtak hozzá, ám útban a kórház felé nem tudták megmenteni a polgármester életét. Halálát – a boncolás eredménye szerint – ütőérrepedés okozhatta.

A faluvezetői teendőket a választásokig Fekete Zoltán alpolgármester látja el.

Indultak a hátrányos helyzetű települések pályázatán, ezáltal egymillió forint támogatásra számítanak, amiből a hivatal és intézményeinek működését finanszírozzák.
– A választási bizottság döntése szerint szeptember 27-én tartjuk az időközi helyhatósági választásokat. A tragédiát követően rendkívüli testületi ülést hívtunk össze, megbeszéltük a választásokra és a napi teendőkre vonatkozó aktuális kérdéseket. Egyelőre a ciklusra szóló munkaterv szerint haladunk. A múlt csütörtökön a lakosságot is tájékoztattuk a választási teendőkről – szögezte le az alpolgármester. Elmondta: a szigetközi település 2009-ben 86 millió forintból gazdálkodik, minimális hiánnyal számolnak, ugyanis olyan állami támogatások maradtak el, melyek pótlására intézkedniük kell. Egyébként a falu pénzügyi helyzetéről is a napokban egyeztetnek az illetékesek. Fekete Zoltán kifejtette: indultak a hátrányos helyzetű települések pályázatán, ezáltal egymillió forint támogatásra számítanak, amiből a hivatal és intézményeinek működését finanszírozzák.

A jelenlegi ideiglenes településvezetőt a helyi tanintézmények jövőjéről is kérdeztük: szeptembertől biztos, hogy a mecséri egy-négy osztályosok helyben tanulhatnak, az elemi iskola további sorsáról azonban a leendő polgármesternek kell határoznia. Pályázati támogatással újítják fel a nyár folyamán az óvoda tetőszerkezetét és Leader-támogatással újul meg a templom tetőzete is.

– Még nem döntöttem el, hogy indulok-e az időközi választásokon – reagált érdeklődésünkre Fekete Zoltán alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városkaput építenének a halászi útra

Mosonmagyaróvár - Mosonmagyaróvár településszerkezeti tervének aktualizálásáról döntött legutóbbi… Tovább olvasom