Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Szenzitív struktúrák

Szenzitív struktúrák címmel nyílik kiállítás szeptember 7-én, pénteken este 6 órakor a mosonmagyaróvári Matusz Péter Pál képzőművész alkotásaiból a Fehér Ló Közösségi Házban.
A tárlatot Nagy István polgármester, országgyűlési képviselő ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködik az En l' Air Tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével.

Ízelítő a Matusz-kiállítás alkotásaiból.
Ízelítő a Matusz-kiállítás alkotásaiból.

Matusz Péter Pál több kísérletet tett a helyi képzőművészeti élet szervezéséért, fellendítéséért. Lakásán művészeti galériát működtetett 1994–2004 között M Galéria néven. Alapítója és egy ideig művészeti vezetője volt a helyi M. A. K. képzőművészeti csoportnak. Az Art-Flexum Nemzetközi Művésztelep létrehozója 1998-ban, majd 5 évig művészeti vezetője. Több nagy sikerű kiállítása volt szerte az országban  és a határainkon túl. Nevéhez fűződik Mosonmagyaróvár város zászlajának és címerének, Győrsövényház címerének megalkotása, valamint számos könyvborító és illusztráció művészi kivitelezése. Figurális és nonfiguratív munkáiban az emberi lét szövevényes esztétikai és morális tartalmát jeleníti meg. Számos képzőművészeti díj tulajdonosa.

A kiállításra elkészült egy kis kiadvány Matusz Péter Pál műveiből. Bár az alkotások témaköre sok esetben különböző, mégis fellelhetők olyan közös pontok, amelyek által azonos gondolati körbe helyezhetők: a rész és az egész kapcsolata, azok harmóniája; az emberi élet színtere, az épített tér mint összetett jelenség; a tér és idő viszonya a spiritualitás vonzásában; a tónuskülönbségek dimenziója a kontraszthatásban.

A kiállítás szeptember 25-ig látogatható (szerda és csütörtök délután kivételével) a Fehér Ló nyitvatartási idejében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hencz Józsefé az érdemérem

Mosonszentmiklós képviselő-testülete szeptember 4-én tartott testületi ülésén döntött az idei… Tovább olvasom